Πώς το έλεγε ο Μηλιώκας;

Μάλλον πρέπει να αποκλείσουμε το παρακάτω γεγονός στο οποίο θα αναφερθούμε, να συμβαίνει επαναλαμβανόμενα σε άλλες απ’ τις λεγόμενες πολιτισμένες χώρες. και όμως καμιά κυβέρνηση διαχρονικά να μην κάνει μια απλή νομοθετική διάταξη για να το σταματήσει.

Ισως γιατί εμείς έχουμε αποδεχθεί ότι οι εθνοπατέρες μας εκτός από τα προνόμια που διαθέτουν, πρέπει να έχουν και μια ιδιαίτερη, προκλητικότατη αντιμετώπιση,  ακόμα και σε περιπτώσεις που λογικά θα έπρεπε να είναι αδιανόητες.   

Θα αναφέρουμε ένα πρόσφατο περιστατικό για πια παγιωμένη κατάσταση που υπάρχει -σημειωτέο ότι κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν έχει κάνει κάποια παρέμβαση για να την σταματήσει- και οι αναγνώστες/ιες μας ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.  

Πριν λίγες μέρες το Εκλογοδικείο μετά την καταμέτρηση των ψήφων -η διαφορά τους ήταν οριακή με 6 ψήφους- αποφάσισε ότι τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ο Πάνος Κουρουμπλής και όχι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλους, όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά και μέχρι τώρα κατείχε την βουλευτική έδρα.
Ετσι λοιπόν από δω και πέρα παύει να είναι βουλευτής ο Παπαχριστόπουλους και την θέση του καταλαμβάνει ο Κουρουπλής.

Το απίστευτο ποιο είναι; Οτι με βάση τη νομολογία, που υπάρχει ο μεν κ. Παπαχριστόπουλος θα κρατήσει φυσικά όσα χρήματα έλαβε έως τώρα ως βουλευτής, ενώ ο κ. Κουρουμπλής (που πιθανότητα θα ορκιστεί την Δευτέρα) θα πληρωθεί αναδρομικά, όλα τα χρήματα που αντιστοιχούν στον βουλευτικό μισθό -πάνω από 100.000 ευρώ-  για το διάστημα από τις εκλογές του Ιούλη του 2019 μέχρι τώρα με τη δικαίωσή του στο Εκλογοδικείο!

Πώς το έλεγε ο Μηλιώκας;  

/tsak-giorgis.blogspot.com/