Οι εγκληματίες με το ακορντεόν

Στις 5 Νοέμβρη του 2020, όταν ο Μητσοτάκης, έχοντας δίπλα του τον Τσιόδρα, ανακοίνωνε το δεύτερο «λοκντάουν», η Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ έγραφε 2.917 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, 187 διασωλημένοι και 29 νεκροί.

Στις 15 Γενάρη του 2021, που ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφαση, που υποτίθεται ότι θα έπαιρνε η περιβόητη «επιστημονική επιτροπή», προτού αυτή συνεδριάσει, η Εκθεση του ΕΟΔΥ έγραφε 610 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, 319 διασωλημένοι και 34 νεκροί.

Τα κρούσματα «μαϊμουδίζονται» απροκάλυπτα, ενώ είναι και συναρτημένα από τα τεστ που γίνονται, για τα οποία πρέπει επιπρόσθετα να σημειωθεί ότι τα αξιόπιστα μοριακά τεστ έχουν αντικατασταθεί από τα αναξιόπιστα rapid test. Ο αριθμός των διασωληνωμένων, ακόμα και των νεκρών, «μαϊμουδίζονται», επίσης, αλλά δεν υπάρχει άλλη πηγή πέραν των όσων ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Διασωληνωμένοι και νεκροί είναι τα «σκληρά νούμερα», όπως λένε ο Τσιόδρας και οι όμοιοί του. Αυτά τα «σκληρά νούμερα», λοιπόν, όπως τα ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, ήταν χθες πολύ υψηλότερα σε σχέση με τις 5 Νοέμβρη. Χθες, όμως, αποφάσισαν «άνοιγμα», ενώ στις 5 Νοέμβρη είχαν αποφασίσει «κλείσιμο». Η αντίφαση και η ανακολουθία βγάζουν μάτια.

Ξέρουμε τον αντίλογο που θ’ ακουστεί: στις 5 Νοέμβρη η διασπορά βρισκόταν σε άνοδο, ενώ τώρα βρίσκεται σε ύφεση, οπότε αναμένεται περαιτέρω αποκλιμάκωση και «είναι η ώρα να πάρουμε προσεκτικά το ρίσκο της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας», όπως δήλωσε ο Μητσοτάκης στη Βουλή.

Πώς, όμως, βρίσκεται σε ύφεση η διασπορά, όταν καθημερινά βάζουν ολόκληρους νομούς στην πιο σκληρή εκδοχή του «λοκντάουν»; Μάλιστα, παίρνουν αυτές τις αποφάσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία που γνωρίζουν μόνον αυτοί, ενώ στις Εκθέσεις του ΕΟΔΥ βλέπουμε τα «μαϊμού» στοιχεία που δε δικαιολογούν με τίποτα το παραπέρα «κλείσιμο».

Πώς βρίσκεται σε ύφεση η διασπορά, όταν ο χειμώνας μόλις τώρα αρχίζει και όλοι γνωρίζουν πως όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες φουντώνουν οι αερογενώς μεταδιδόμενες ιώσεις; Η αντικειμενικά αυξητική τάση που έρχεται δεν λαμβάνεται υπόψη;

Σε όλη την Ευρώπη «κλείνουν», εδώ «ανοίγουμε»! Και πάλι ξέρουμε την απάντηση: εκεί ο χειμώνας είναι πιο βαρύς και έχει ήδη ξεκινήσει.

Αυτή η απάντηση, όμως, έρχεται να αποκαλύψει την ουσία που είναι η πολιτική του «ακορντεόν». Το «λοκντάουν» θα χαλαρώνει και θα σφίγγει ανάλογα με τα δεδομένα. Ποια είναι τα δεδομένα; Να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Κριτήριο δεν είναι πόσες νοσήσεις, πόσες διασωληνώσεις και πόσους θανάτους μπορούμε να γλιτώσουμε, αλλά πόσο μπορούμε να απλώσουμε τις νοσήσεις, τις διασωληνώσεις, τους θανάτους στο χρόνο, ώστε το σύστημα υγείας να μην καταρρεύσει αλά Μπέργκαμο.

Βέβαια, αυτή η εξίσωση είναι δύσκολη και δεν τους βγαίνει. Για παράδειγμα, «έκλεισαν» στις 7 Νοέμβρη, όμως το σύστημα κατέρρευσε. Αλλο αν σε σημαντικό βαθμό κατάφεραν να το κουκουλώσουν, με τη θυελλώδη στήριξη των μπουκωμένων με χρήμα ΜΜΕ, αλλά και χάρη στην αβελτηρία των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών, που δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τον ελληνικό λαό (και τώρα ακούνε τον Κοντοζαμάνη να φορτώνει στους γιατρούς την ευθύνη για τους μαζικούς θανάτους εκτός ΜΕΘ).

Για να αντιμετωπίσουν προπαγανδιστικά (μόνο αυτό τους νοιάζει) την καθημερινή εκατόμβη νεκρών, επιστράτευσαν διάφορες ψεύτικες δικαιολογίες (με βασική την… ύπουλη διασπορά του… πανέξυπνου κοροναϊού). Και αναγκάστηκαν να τραβήξουν το «λοκντάουν» ακόμα και στις γιορτές, που υπολόγιζαν ότι θ’ «ανοίξουν».

Είναι λοιπόν βέβαιο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε μια επανάληψη. Το τρίτο κύμα, το καθαυτό χειμερινό κύμα της πανδημίας θα δείξει τα δόντια του και θ’ αναγκαστούν να «ξανακλείσουν». Και ο ελληνικός λαός θα πληρώσει στο μεταξύ καινούργιο τίμημα σε νεκρούς και σακατεμένους από την CoviD-19.

Εχουμε γράψει πολλές φορές ότι πρόκειται για φαύλο κύκλο. Αυτός ο φαύλος κύκλος περιλαμβάνει και τα σχολεία (όλες οι σοβαρές μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά –μολονότι είναι κατά κανόνα ασυμπτωματικά ή νοσούν ελαφρά- μεταδίδουν όσο και οι ενήλικες, ίσως και περισσότερο) και το λιανεμπόριο και τις άμεσα προσφερόμενες υπηρεσίες, στην αφετηρία του, όμως, και με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διασπορά, ο φαύλος κύκλος έχει τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις (βιομηχανικές, εμπορικές, υπηρεσιών), η λειτουργία των οποίων τροφοδοτεί και το «πάστωμα» στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, όμως, αυτά τα εκκολαπτήρια και υπερμεταδότες του κοροναϊού, δε χρειάζεται ν’ «ανοίξουν», γιατί ουδέποτε «έκλεισαν». Είναι οι ιερές αγελάδες του συστήματος, που δεν επιτρέπεται να τις αγγίξει κανείς. Ετσι, το παιχνίδι παίζεται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα, κλάδο σχετικά πολυπληθή στη μέσης καπιταλιστικής ανάπτυξης Ελλάδα, επομένως και υψηλού εκλογικού ενδιαφέροντος για το κυβερνών κόμμα.

Στο Μπέργκαμο και σε άλλες περιοχές του βιομηχανικού ιταλικού βορρά χρειάστηκε να απεργήσουν οι εργάτες για να επιβληθεί λοκντάουν στη βιομηχανία. Εδώ σ’ εμάς, που το «Μπέργκαμο» έχει αντικατασταθεί από αρκετά μικρότερα «Μπέργκαμο» (για να αποφευχθεί το σοκ), δεν έχει υπάρξει τέτοια κίνηση. Αν δεν υπάρξει, οι εγκληματίες με το ακορντεόν θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να παίζουν το ανατριχιαστικό τραγούδι «Ανοίγω-κλείνω τον κοροναϊό βρίσκω μέσα» και ο ελληνικός λαός θα εξακολουθήσει να μετράει εκατόμβες νεκρών και περισσότερους σακατεμένους από τα προβλήματα που αφήνει η CoviD-19.

ΥΓ. Στο σημερινό σόου της Βουλής, στην πρωτομιλία του, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του προστίμου των 300 ευρώ σε 500 ευρώ, για να βοηθήσει στην αναθέρμανση της οικονομίας, όπως είπε. Η αποθέωση της αστυνομικής λογικής και η αποθέωση της προβοκατόρικης προπαγάνδας της «ατομικής ευθύνης».

Οι εγκληματίες με το ακορντεόν

Μερικές ώρες αργότερα, στην τριτομιλία του, πήρε πίσω την αύξηση του προστίμου! «Θα κρατήσουμε το πρόστιμο εκεί που είναι σήμερα για 10 ημέρες και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση» είπε, νομίζοντας ότι έτσι δε θα γίνει ρόμπα. Είχε προηγηθεί η επίθεση του Τσίπρα, μια θύελλα επιθετικών σχολίων στα λεγόμενα social media και αρνητικά σχόλια ακόμα και από παραγωγούς ραδιοφωνικών εκπομπών στα αστικά ραδιόφωνα.

Εννοείται πως οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν τον πρωθυπουργό και αρχηγό τους και όταν ανακοίνωσε την αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ και όταν -με ύφος στοργικού μπαμπά που δίνει στο ατίθασο παιδί μια ακόμα ευκαιρία- το πήρε πίσω. Απ’ αυτήν την κυβέρνηση-ρόμπα, απ’ αυτήν την κοινοβουλευτική ομάδα-ρόμπα περιμένετε να προστατεύσει τη δημόσια υγεία;

ΚΟΝΤΡΑ