500 Ευρώ αντίτιμο επιτυχίας

500 Ευρώ αντίτιμο επιτυχίας

500 Ευρώ αντίτιμο επιτυχίας

Έφτασε η μεγάλη στιγμή, η ημέρα που όλοι ανυπομονούσαμε να φτάσει. Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, μέσο του υπό όρους ανοίγματος του λιανεμπορίου ανακοίνωσε ο άρχων του κυβερνητικού εσμού, Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιτέλους οι πληβείοι θα μπορούν να ξεχυθούν στα μαγαζιά να ψωνίσουν, κάλτσες και βρακιά, ταπεράκια και παντόφλες. Ο θάνατος του εμποράκου αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στις οδηγητικές ικανότητες του μεγάλου τιμονιέρη γιατί όπως είπε και ο ίδιος «είναι σαν να οδηγείς σε έναν άγνωστο δρόμο το βράδυ, με πολλές στροφές και παγίδες. Άλλοτε πατάς γκάζι, άλλοτε φρένο, και όταν χρειαστεί στρίβεις το τιμόνι».

Ο Κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ξεπεράσει με επιτυχία το δεύτερο κύμα της επιδημίας χάρη στην αποφασιστικότητά της να επιβάλει σκληρούς περιορισμούς, χάρη στο ιατρικό προσωπικό – που υπερέβαλε εαυτόν – και χάρη στην κατά γενική εικόνα πειθάρχηση του πληθυσμού, και βέβαια δεν παρέλειψε να μας  ενημερώσει ότι σχεδόν τριπλασίασε τις ΜΕΘ και τις έφτασε στις 1295.

Ο πρωθυπουργός είπε γενικά την αλήθεια. Την δική του αλήθεια που σε αρμονική συνεργασία με τα κυρίαρχα μέσα μαζικής «ενημέρωσης» δεν μπορεί παρά να είναι και η μοναδική.

Η κυβέρνηση όντος τα κατάφερε μία χαρά, αλλά σε σύγκριση με τι; Η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει την Κίνα σε νεκρούς, 5300+ νεκροί οι συντριπτικά περισσότεροι κατά την διάρκεια του δεύτερου κύματος. Η Ελλάδα έχει 13.733 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, και με περιορισμένα στο ελάχιστο τεστ, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 11984 κρούσματα για τον ίδιο αριθμό πληθυσμού. Και όλα αυτά εν μέσο φθινοπώρου και  απόντων τουριστών (75% πτώση ) που υπερδιπλασιάζουν τον πληθυσμό και την κινητικότητα.  Η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει στις 6,5 ΜΕΘ ανά 100.000 άτομα όταν ο μέσος Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 12 και κατάφερε να έχει τον  μισό και παραπάνω πληθυσμό να βρίσκεται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης με το 17% του ενεργού πληθυσμού σε επίσημη ανεργία

Η Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατάφερε την όποια επιτυχία προσπαθεί να μας πουλήσει ο πρωθυπουργός χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, απέναντι στις αντιξοότητες των καιρών και όντως έτσι είναι. Ξέχασε όμως να μας διευκρινίσει ότι οι αντιξοότητες είναι  δημιούργημα και δικό του π.χ. όταν θέλει να επιβάλει πετσοκομμένο προϋπολογισμό για την υγεία σε περίοδο επιδημίας  κατά 572 εκατομμύρια  για το νέο έτος  ή  όταν η έλλειψη προσωπικού τον υποχρεώνει σε μία κρίση πανικού να καλεί συνταξιούχους γιατρούς και νοσοκόμους να προστρέξουν εθελοντικά να παράσχουν βοήθεια, την στιγμή που  ο ίδιος πληρώνει στους ιδιοκτήτες κλινικών το βάρος τους σε χρυσό  για να επιτάξει υποτίθεται τις κλινικές τους. Ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε για ακόμη μία φορά να παρουσιάσει ως προσωπική του επιτυχία  το αποτέλεσμα της «φιλανθρωπίας» της οικονομικής ελίτ. Επιμελώς του διέφυγε να μας πει πόσες από τις 600 ΜΕΘ που προστέθηκαν είναι «δωρεές» και πόσες αγοράστηκαν από τα προορισμένα για την υγεία κονδύλια. Ξέχασε ακόμα να πει για πόσες από αυτές τις ΜΕΘ προσέλαβε  ειδικευμένο μόνιμο προσωπικό.

Για το μόνο  πράγμα που πραγματικά έχει δικαίωμα να υπερηφανεύεται ο κ. Μητσοτάκης είναι η επιλεκτική καταστολή και η τιμωρία. Για την  επιβολή του ΦΟΒΟΥ στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας. Στα 500 ευρώ πλέον τα πρόστιμα για παραλήψεις των κανόνων. Σχεδόν 350% αύξηση μέσα σε ένα άνοιγμα κλείσε του ματιού. ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. 500 ευρώ, όσο περίπου ένας βασικός μισθός, αν υπάρχει και αυτός.  500 ευρώ γιατί η μάσκα ήταν κάτω από την μύτη ή γιατί πήγες να αγοράσεις μακαρόνια από το διπλανό μαγαζί χωρίς να ενημερώσεις τας αρχάς. Τα 500 ευρώ είναι πολλά για αυτούς που δεν έχουν τίποτα και τίποτα για αυτούς που έχουν πολλά, και η κυβέρνηση κάνει ξεκάθαρο με αυτόν τον τρόπο που θέλει να απευθυνθεί, και ποιους θέλει να «συνετίσει».  Η επιδημία είναι απλώς η απόλυτη ευκαιρία για να το πράξει αυτό.

Καταστολή και τιμωρία, όχι για χάρη της δημόσιας υγείας, αλλά για χάρη του ελέγχου και της πλήρους υποταγής. Για να μπορούν οι ίδιοι και οι διεθνείς και ντόπιοι συνεργάτες τους να πλουτίζουν κατακλέβοντας ανενόχλητοι τον δημόσιο πλούτο και την παραγωγική ικανότητα των από τα κάτω. Για να μπορούν να τρέφουν την μανία τους για εξουσία. Για να μπορούν να φαντασιώνονται ότι είναι καλύτεροι και ικανότεροι από τους πολλούς και υποτακτικούς.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πετύχει το σκοπό της. Ετοιμάζεται επιμελώς για αυτό. Προσλαμβάνει στρατούς πραιτοριανών Τους εκπαιδεύει τους εξοπλίζει και τους τοποθετεί παντού. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να  επιτύχει με κάθε κόστος ακόμα και αν χρειαστεί να μας πυροβολεί στους δρόμους, είτε γιατί είμαστε άρρωστοι, απείθαρχοι ή απλά ξεχάσαμε να τηρήσουμε τους κανόνες της. Τα παραδείγματα εξάλλου δεν λείπουν στον κόσμο.

Εμείς είμαστε;

ΑΛΕΡΤΑ