Η εγχώρια alt-right κάνει υποδείξεις για το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές που εναντιώνονται στην ίδρυση σώματος αστυνομίας για τα πανεπιστήμια και η κυβέρνηση φαίνεται να είναι απελπιστικά μόνη της σε αυτό, διάφορα μέτωπα αντιπαράθεσης έχουν ανοίξει, με την εγχώρια alt-right να προσπαθεί να κάνει υποδείξεις ακόμα και για το τι (δεν) ισχύει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

το αυτονόητο: Ότι το Πανεπιστήμιο που διδάσκει και βρίσκεται στα κορυφαία του κόσμου δεν έχει πανεπιστημιακή αστυνομία. Γνωστοί – άγνωστοι λογαριασμοί του twitter, η Ομάδα Αλήθειας, πληθώρα φιλοκυβερνητικών μέσων, αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συστρατέυτηκαν και έφτασαν να εγκαλούν τον καθηγητή της Οξφόρδης, Αντώνη Τζανακόπουλο, κάνοντας του υποδείξεις για το ισχύει στο Πανεπιστήμιο που ο ίδιος διδάσκει.https://platform.twitter.com/embed/index.html?creatorScreenName=nostimonimar&dnt=true&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1350011583628455937&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.nostimonimar.gr%2Fegchoria-alt-right-kanei-ypodeixeis%2F&siteScreenName=nostimonimar&theme=light&widgetsVersion=ed20a2b%3A1601588405575&width=550px

Η ανάρτηση του Αντ. Τζανακόπουλου μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο πήρε αρκετά μεγάλες διαστάσεις. Ο καθηγητής με νέα του εκτενή ανάρτηση εξήγησε όσα ισχύουν και όσα δεν ισχύουν στο πανεπιστήμιο που διδάσκει.

Γνωστοί – άγνωστοι λογαριασμοί του twitter με alt-right περιεχόμενο, κυβερνητικά μέσα, η Ομάδα Αλήθειας, αλλά και ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης έφτασαν να αποκαλούν τον καθηγητή ψεύτη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αδ. Γεωργιάδης έκανε retweet ανάρτησης που έλεγε ειρωνικά «Ε, όχι και ψεύτης ο Τζανακόπουλος. Δεν σας το επιτρέπω», με τον καθηγητή να του δίνει διορία ενός 24ωρου να το πάρει πίσω και να ζητήσει συγγνώμη.

Ακόμα, ένα από τα άτομα που εμφανίστηκαν να κατακρίνουν τον καθηγητή ήταν ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΚΑΙ, Μάνος Βουλαρίνος, ο οποίος αποκάλεσε τον Αντ. Τζανακόπουλο «απατεώνα», ωστόσο έσπευσε να τα «μαζέψει» όταν ο καθηγητής του ζήτησε να παραθέσει εντός 24ωρου όσα στοιχειοθετούν έναν τέτοιο χαρακτηρισμό.

ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ