Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ – Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ – Aνακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί

Μία από τις τελευταίες ίσως πράξεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ  ήταν να βάλει και πάλι την Κούβα στην τρομοκρατική λίστα των ΗΠΑ που αξιολογούν κυρίαρχα κράτη – χωρίς καμία ουσιαστική ή ηθική νομιμοποίηση και στοιχεία – ως χώρες που (υποτίθεται) υποθάλπουν την τρομοκρατία. Πρόκειται για μια λίστα που φυσικά δεν περιλαμβάνει τα «κράτη- τρομοκράτες» που αποτελούν στρατηγικούς σύμμαχους των ΗΠΑ, όπως π.χ, το Ισραήλ. Υπό αυτή την έννοια, η σχετική λίστα των ΗΠΑ είναι μάλλον το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζονται. 
Η Κούβα βρiσκόταν στη λίστα αυτή από τo 1982, ενώ αφαιρέθηκε μόλις το 2015 επί Ομπάμα. Ο υπουργός εξωτερικών Πομπέο έκανε ειδική αναφορά στην υποστήριξη της Κούβας προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας του Νικολάς Μαδούρο, την οποία το επιτελείο του επιχειρεί να ανατρέψει. 
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του στις 11/1 το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών «Η Κούβα είναι ένα κράτος θύμα της τρομοκρατίας και ο πληθυσμός μας την έχει ζήσει στο πετσί του, με κόστος 3.478 θανάτους και 2.099 άτομα με αναπηρία, από πράξεις που διαπράχθηκαν από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ή διαπράχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το έδαφος αυτής της χώρας. με την ανοχή των επίσημων αρχών της. Οι Κουβανοί καταδικάζουμε με περιφρόνηση κάθε ελιγμό που στοχεύει στη χειραγώγηση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος, για ποταπούς σκοπούς πολιτικού καιροσκοπισμού».
Είναι λοιπόν απόλυτα δόλια και υποκριτική η εκ νέου ένταξη της Κούβας σε αυτή τη λίστα και είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι εξυπηρετεί εσωτερικές αντιθέσεις του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ, εν όψει της νέας προεδρικής θητείας και έρχεται να επισφραγίσει τη σκλήρυνση του οικονομικού πολέμου που αντιμετωπίζει η Κούβα τα τελευταία χρόνια, ορθώνοντας περαιτέρω εμπόδια στην άρση του αποκλεισμού (εμπάργκο). 
Ο μόνος που τρομοκρατείται από την Κούβα είναι ο ιμπεριαλισμός , ο πραγματικός πλανητικός τρομοκράτης, για τον οποίο, οι γιατροί της Κούβας είναι οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες, επειδή δείχνουν σε όλο τον κόσμο ,που δοκιμάζεται από την πανδημία, ότι υπάρχει και μια άλλη αντίληψη που έχει στο κέντρο τον άνθρωπο και όχι την οικονομία. 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» – Αλληλεγγύη με την Κούβα, καλεί κάθε τίμιο και προοδευτικό άνθρωπο να καταδικάσει έμπρακτα την καινούργια εγκληματική – τρομοκρατική απόφαση των ΗΠΑ:

  • Ενισχύοντας τη διαρκή καμπάνια για τον τερματισμό του εμπορικού – οικονομικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα εδώ και 60 χρόνια.
  • Μαζικοποιώντας την καμπάνια #UnblockCuba που πραγματοποιείται τώρα και θα διεξάγεται μέχρι το Μάιο του 2021 σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
  • Προσθέτοντας την υπογραφή του στις πάνω από 2.000 που έχουν συγκεντρωθεί από την Ελλάδα στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας:
ΕΔΩ

Kαλούμε όλους και όλες στην (διαδικτυακή) ετήσια εκδήλωση του συλλόγου στις 24 Ιανουαρίου 2021 στις 7 μ.μ: 

Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» – Αλληλεγγύη με την Κούβα: ΚΟΥΒΑ: 62 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΗΠΑ: 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ – Ετήσια (διαδικτυακή) εκδήλωση ΠΣΧΜ – 24/1/2021 (josemartigr.blogspot.com)

prensa-rebelde.blogspot.com/