Άθλια κυβερνητική μεθόδευση: Ποινικοποιεί τον αγώνα φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών

Οι άθλιες και αντιδραστικές πρακτικές προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με πολιτική εντολή του «σερίφη» Χρυσοχοιδη η αστυνομία σχηματίζει δικογραφία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης αξιοποιώντας από την πρώτη κιόλας μέρα τις διατάξεις της χουντο-απαγόρευσης των διαδηλώσεων για τα 100 άτομα. 

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί τις διατάξεις του απαράδεκτου νομοθετήματος που αφορούν τις συναθροίσεις και προχωρά σε ευθεία επίθεση εναντίον του φοιτητικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος. 

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η δικογραφία διενεργείται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών που έχει την ευθύνη, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα. Αφορά την παραβίαση της πρόσφατης χουντικής εμπνεύσεως απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου και τον νόμο για τις συναθροίσεις, καθώς δεν είχε οριστεί διοργανωτής όπως προβλέπεται και πραγματοποιήθηκε πορεία. 

Μάλιστα η αστυνομία επικαλείται και για παράβαση του άρθρου 285 του ποινικού κώδικα περί δημόσιας υγείας για τον συνωστισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα την αξιολογήσει και θα κρίνει αν θα ασκηθούν διώξεις και σε βάρος ποιων.

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ