Παρασκευή 29.1.2021,12 το μεσημέρι – Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου:τελευταίες εξελίξεις στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 21η μέρα της απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου. Η ζωή του είναι πλέον σε κίνδυνο. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, η κυβέρνηση παραμένει αδιάλλακτη απέναντι στον 63χρονο κρατούμενο, για πέμπτη φορά απεργό πείνας, αγνοώντας το δίκαιο αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στην πτέρυγα που έχει ανεγερθεί για τους καταδικασθέντες ως μέλη της «17Ν». Η στάση αυτή παραπέμπει στην ωμότητα της κυβέρνησης Θάτσερ απέναντι στον απεργό πείνας Μπόμπι Σαντς – μια από τις μαύρες σελίδες της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας.

Η διπλή νομιμότητα σε βάρος του Κουφοντίνα, η ενοχοποίηση ενός απεργού πείνας σε κίνδυνο, και η πολεμική από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα «κρούσματα» αντιδημοκρατικού εκτροχιασμού της κυβέρνησης. Η πορεία αυτή πρέπει επειγόντως να εμποδιστεί: η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να επιτρέψει να είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο πρώτος νεκρός απεργό πείνας στη χώρα μετά το 1974.

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, στις 12 το μεσημέρι, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα οργανώνει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα.

Μιλούν:

Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του απεργού πείνας

Αλέξης Μπένος, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Άλκης Ρήγος, πανεπιστημιακός, μέλος ΣΦΕΒΑ, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δημήτρης Γκομόζιας, συντονιστής Τομέα Δικαιωμάτων ΜΕΡΑ25

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις εκπροσώπων πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων.

Η συνέντευξη Τύπου θα προβληθεί από τη σελίδα του Δικτύου στο facebook 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, 28.1.202