Προκαλεί ο οικοδεσπότης του ικαριώτικου κορονογεύματος: Παρεξηγήθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία

Αντί συγγνώμης από τα εκατομμύρια των πολιτών που υπομένουν τα περιοριστικά μέτρα με ό,τι αυτό σημαίνει για την επιβίωσή τους και τις κοινωνικές τους σχέσεις, ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, οικοδεσπότης του κορονογεύματος προς τιμήν του πρωθυπουργού, ισχυρίζεται ότι «τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας»!!! σε πείσμα του οπτικού υλικού που είδε το φως της δημοσιότητας.

Την ώρα που η εστίαση, η διασκέδαση είναι κλειστά. Την ώρα που ενοχοποιείται το take away ως εστία κορονοϊού γιατί δυο φίλοι παίρνουν τον καφέ τους και ανταλλάσσουν δυο κουβέντες στο όρθιο, ο βουλευτής της ΝΔ θεωρεί το τραπέζωμα δεκάδων μελών του κυβερνητικού θιάσου ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό και τη συγκυρία κατάλληλη να εκφραστεί η «παραδοσιακή φιλοξενία» !!!

Η δήλωση Στεφανάδη

Ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, έκανε την εξής δήλωση: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στον χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

ΑΤΕΧΝΩΣ