Ηράκλειο Κρήτης | Καταγγελία φοιτητ(ρι)ών: Ασφαλίτης σε ρόλο κάμεραμαν στην φοιτητική πορεία

Δημοσιεύουμε την καταγγελία και την φωτογραφία που λάβαμε από φοιτητές και φοιτήτριες στο Ηράκλειο Κρήτης, σχετικά με την κίνηση γνωστού σε αυτούς ασφαλίτη της πόλης να βιντεοσκοπεί εμφανώς τους διαδηλωτές, στην φοιτητική πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Φαίνεται πως αντί για τους “ακτιβιστές της βιντεοκάμερας” που “στο ένα χέρι κρατάνε την κάμερα και στο άλλο την μολότοφ“, όπως διατυμπάνιζε ο Χουντοχουντίδης, στην πραγματικότητα έχουμε τους “ρουφιάνους της βιντεοκάμερας“, που συλλέγουν υλικό προφανώς για την χαρτογράφηση των αγωνιστών και την δημιουργία “ενόχων”, όπως πολύ καλά είδαμε κι εχθές στην Αθήνα.

Ενισχύεται με αυτά τα περιστατικά η πίστη μας στην ανάγκη ύπαρξης κινηματικών μέσων αντιπληροφόρησης, που θα είναι σε άμεση επαφή με τα γεγονότα και θα παρουσιάζουν την αλήθεια και όχι την αλήθεια που βολεύει την καταστολή, το κράτος και το κεφάλαιο.

(Ακολουθούν η καταγγελία των φοιτητών και η φωτογραφία του ασφαλίτη)


[ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ] ΑΣΦΑΛΙΤΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ ΣΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Είναι φανερό πως εν μέσω πανδημίας και μιας γενικευμένης επίθεσης στην κοινωνία, αυτό που μονοπωλεί τις ορέξεις της κυβέρνησης είναι η επένδυση στα κατασταλτικά εργαλεία. Λογικό και επόμενο λοιπόν οι επαγγελματίες της ΕΛ.ΑΣ. να μην μπορούν να κρύψουν το ενθουσιασμό τους για τα καινούρια παιχνίδια που τους υπόσχονται.

Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός οτι στην χθεσινή πορεία φοιτητών και φοιτητικών συλλόγων ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως στο Ηράκλειο Κρήτης αστυνομικός με πολιτικά βιντεοσκοπούσε εμφανώς τους συμμετέχοντες. Μάλλον δεν μπορούσαν να περιμένουν την άφιξη των καμερών που τους εξασφάλισε ο Χρυσοχοΐδης και στράφηκαν στις αποδεδειγμένες μεθόδους “τραβάω διακριτικά βίντεο με το κινητό μέσα στο σακάκι μου” και “γυρνάω απο την άλλη όταν με βγάζουν φωτογραφίες”.

Απ’ότι φαίνεται όμως δεν κατάφεραν ούτε αυτό, αφού ο γνωστός μεσήλικας ασφαλίτης δεν κατάφερε καθόλου να κρύψει τις προθέσεις του και έγινε αντιληπτός απο τον κόσμο της διαδήλωσης.

Φοιτητές/ριες


Η φωτογραφία του εμφανέστατου και γνωστού ασφαλίτη στο Ηράκλειο Κρήτης που βιντεοσκοπούσε τους φοιτητές στην πορεία

Ηράκλειο Κρήτης
ΑΛΕΡΤΑ