Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ: Πέταξαν στον δρόμο αναγνωρισμένους πρόσφυγες εν μέσω «Μήδειας» και πανδημίας (Photos)

Να διώξει από τις εστίες τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες που διέμεναν σε δομή στην Ηλιόχαρη στους Αγίους Θεοδώρους αποφάσισε αιφνιδιαστικά, όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, το αρμόδιο υπουργείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, «ενώ η πανδημία του κορωνοϊού μπαίνει στο τρίτο φονικό κύμα και τώρα η κακοκαιρία είναι σε πλήρη εξέλιξη, η κυβέρνηση εντελώς αιφνιδιαστικά, αποφάσισε να κάνει έξωση από τις εστίες τους στην Ηλιόχαρη στους Άγιους Θεοδώρους, σε χαρακτηρισμένους πρόσφυγες από το Ιράκ και την Συρία.»

«Οι πρόσφυγες αφού καμία δυνατότητα δεν έχουν να μετακινηθούν καθώς έχουν χάσει και το δικαίωμα στο επίδομα, βρέθηκαν σε σκηνές στην άκρη του δρόμου μέσα στο ψύχος.

Έντεκα οικογένειες από την Συρία και το Ιράκ, με γυναίκες και παιδιά, με άτομα με αναπηρία, είναι στον δρόμο εδώ και τέσσερις ημέρες», καταγγέλλει η οργάνωση.

«Η κυβέρνηση αντί να βρει χώρους να στεγάσει τους χιλιάδες άστεγους εν μέσω πανδημίας και ψύχους δημιουργεί νέους άστεγους. Στερεί από γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες, δικαιώματα τους, το δικαίωμα σε ασφαλή στέγη, αντί να κρατήσει ανοικτά τα ξενοδοχεία δίνοντας δουλειά σε άνεργους ξενοδοχοϋπάληλους», συνεχίζει.

«Απαιτούμε την μετακίνηση των οικογενειών σε ασφαλείς χώρους άμεσα. Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Νότη Μηταράκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά να μεριμνήσουν άμεσα για την μετακίνηση τους σε ασφαλή, ζεστό και ανθρώπινο χώρο», καταλήγει η ΚΕΕΡΦΑ.