Η Τουρκία βομβάρδισε στο Β. Ιράκ και στρατόπεδο με Τούρκους αιχμαλώτους πολέμου

Η τουρκική επιδρομή στο Βόρειο Ιράκ (Νότιο Κουρδιστάν) στην αντάρτικη περιοχή του Γκαρέ (Garê) στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ), που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μέρες, στις 10 Φλεβάρη, τελείωσε σήμερα το πρωί, με την οπισθοχώρηση των τουρκικών δυνάμεων.

Είναι συχνές οι παράνομες και φονικές επιδρομές των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Βόρειο Ιράκ, στην προσπάθεια της Τουρκίας να χτυπήσει περιοχές όπου υπάρχουν στρατόπεδα  Κούρδων ανταρτών  των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (στρατιωτικό σκέλος του ΡΚΚ).

Αυτή τη φορά η Τουρκία επιχείρησε, πέρα από ένα σοβαρό χτύπημα στους αντάρτες, να εγκαταστήσει μόνιμα δυνάμεις της στο Γκαρέ, στις αμυντικές ζώνες της Medya. Το σχέδιο προέβλεπε η περιοχή να τεθεί υπό τον έλεγχο των Τούρκων πριν από τις 15 Φλεβάρη, μέρα κατά την οποία οι Κούρδοι θυμούνται και καταγγέλλουν την διεθνή συνωμοσία της προδοσίας και παράδοσης του Οτσαλάν στους Τούρκους στις 15 Φλεβάρη 1999 από την ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας, με την ντροπιαστική συμμετοχή της χώρας μας. Για άλλη μια φορά όμως απέτυχαν.

Εκείνο όμως που πέτυχαν ήταν να καταδείξουν το ανάλγητο και απάνθρωπο πρόσωπο του τουρκικού κράτους που αδίστακτα, στις 10 Φλεβάρη στις 5 το πρωί ξεκίνησαν τις αεροπορικές επιδρομές βομβαρδίζοντας, εν γνώσει τους, ένα στρατόπεδο, στα βουνά του Γκαρέ, όπου κρατούνταν αιχμάλωτοι πολέμου που ανήκουν στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Η επίθεση στο στρατόπεδο αιχμαλώτων στην αρχή με αεροπορικές επιθέσεις και στη συνέχεια με επιθέσεις από το έδαφος με τη χρήση σύγχρονων όπλων κράτησε μέχρι τις 13 Φλεβάρη οπότε άρχισε η οπισθοχώρηση των Τούρκων.

Αποτέλεσμα ήταν να βρουν το θάνατο αρκετοί, πάνω από 15, Τούρκοι αιχμάλωτοι πολέμου από τα πυρά του τουρκικού στρατού.

Σε Δήλωση της Διοίκησης των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων σχετικά με το θάνατο των αιχμαλώτων πολέμου κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην περιοχή του Γκαρέ, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρεται:

«Για να προστατευθούν οι ίδιοι και οι κρατούμενοι, οι δυνάμεις μας που βρίσκονται στο στρατόπεδο, κάτω από τους βομβαρδισμούς των εισβολέων, έδωσαν σκληρές μάχες και αμύνθηκαν αποτελεσματικά. Μετά από τα πρώτα χτυπήματα, ο τουρκικός στρατός κατοχής υποχώρησε λίγο. Αν και γνώριζε ότι υπήρχαν κρατούμενοι εκεί, το στρατόπεδο βομβαρδίστηκε πάλι εντατικά από μαχητικά αεροσκάφη. Ο βομβαρδισμός, που διήρκεσε τρεις ημέρες, και οι έντονες μάχες μέσα και έξω από το στρατόπεδο οδήγησαν στο θάνατο μελών της MIT, στρατιωτών και αστυνομικών που είχαμε συλλάβει. Ότι κανείς δεν θα επιβιώσει μετά από μια τόσο έντονη επίθεση είναι σαφές σε οποιονδήποτε έχει βασικές στρατιωτικές γνώσεις. Η επίθεση δεν αποσκοπούσε στην απελευθέρωση των αιχμαλώτων πολέμου, αλλά στην καταστροφή τους.

Ο μόνος υπεύθυνος για το θάνατο αυτών των ανθρώπων είναι ο (υπ. Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας)  Χουλούσι Ακάρ. Έδωσε την εντολή για μια τέτοια επίθεση χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Για να καλύψει αυτή την απάνθρωπη επίθεση, τη δική του βρωμιά και τη βαθιά έλλειψη επιτυχίας, ο εχθρός, σε μια έξαψη ενθουσιασμού, καταφεύγει σε ψέματα και διαστρέβλωση των γεγονότων. Ό, τι και να κάνει, δεν θα είναι σε θέση να καλύψει την αλήθεια.

Είναι πλατιά γνωστό ότι ως κίνημα δεν έχουμε βλάψει ποτέ κανέναν κρατούμενο στα χέρια μας μέχρι σήμερα. Η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού είναι ότι έχουμε προστατεύσει τους κρατούμενους με μεγάλη προσοχή μέχρι σήμερα, παρά βαρείς  βομβαρδισμούς, εδώ και χρόνια, και τις συνεχείς επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό κατοχής. Στην αρχή της επίθεσης των εισβολέων, δημοσιοποιήσαμε ότι η περιοχή Gare, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατοπέδου για αιχμαλώτους πολέμου, βομβαρδίστηκε έντονα και υπέστη σοβαρές ζημιές.

Οι συγγενείς των κρατουμένων ζήτησαν από το τουρκικό κράτος την άμεση διακοπή της επίθεσης. Ωστόσο, οι επιθέσεις συνεχίστηκαν επίμονα. Αυτό έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο του τουρκικού κράτους. Δεν καταλαβαίνει τίποτα από ανθρωπισμό, δεν διαθέτει συνείδηση ​​και δεν διστάζει να καταστρέφει και να σκοτώνει ακόμη και τους δικούς της ανθρώπους χωρίς τύψεις.

Οι εκπρόσωποι αυτού του απάνθρωπου και φασιστικού τρόπου σκέψης θα πρέπει να το λογοδοτήσουν στους λαούς της Τουρκίας».

Το Σάββατο το βράδυ ο υπουργός Αμυνας Χουλούσι Ακάρ ανακοίνωσε ότι τα  νεκρά σώματα 13 από τους αιχμαλώτους επέστρεψαν στην Τουρκία, αλλά δεν ανακοίνωσε ούτε τα ονόματά τους ούτε τις ιδιότητές τους – στρατιωτικοί, αστυνομικοί και πράκτορες της ΜΙΤ.

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ