Γιατρός στην Κέρκυρα νοσηλεύεται με παράλυση στα κάτω άκρα

Παράλυση στα κάτω άκρα, φρικτούς πόνους, κόπωση και μυαλγίες. Δύο ασθενείς, στην ίδια περιοχή, νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο, λίγο μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο γνωστός στην Κέρκυρα γιατρός, Σπύρος Σκιαδόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του corfutvnews.gr έχει εμφανίσει ίδια συμπτώματα με την 40χρονη νοσηλεύτρια. O ίδιος ο γιατρός περιγράφει την κατάσταση της υγείας του στον δημοσιογράφο Διονύση Μάμαλο.https://ed6f633beb5900708af885abd9583a61.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο χειρουργός, προχώρησε στη δεύτερη δόση χθες. Το ίδιο βράδυ, άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Ένιωθε τον οργανισμό του να εξασθενεί και να παραλύει στα κάτω άκρα, παράλληλα με πολύ έντονους πόνους στη μέση του.

Με τη βοήθεια της συζύγου και του γιου του, μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, όπου οι γιατροί συνάδελφοί του, αμέσως, προχώρησαν στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο Σπύρος Σκιαδόπουλος, ήταν μέχρι πρότινος ο επικεφαλής για τους εμβολιασμούς στο νησί της Κέρκυρας, ωστόσο πρόσφατα, λόγοι υγείας τον οδήγησαν στο νοσοκομείο και είχε πάρει αναρρωτική άδεια. 

Ο γιατρός υποβάλλεται από το πρωί σε εξετάσεις. Σκοπός είναι να εντοπιστεί η αιτία των συμπτωμάτων, προκειμένου να του χορηγηθεί και η κατάλληλη αγωγή. Παράλληλα, ωστόσο, ελέγχεται και το εάν υπάρχουν κοινά στοιχεία με την περίπτωση της νοσηλεύτριας. Εκείνο που κυρίως απασχολεί, όμως, είναι να διαπιστωθεί εάν η παράλυση οφείλεται στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό ή σε άλλη αιτία.

Την ίδια ώρα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας, έχοντας παράλυση στα κάτω άκρα.

Η μητέρα δύο παιδιών, έχει εμφανή σημάδια βελτίωσης, τέτοια που της επιτρέπουν να κάνει βήματα, ανακτά σιγά σιγά τις δυνάμεις της και ανυπομονεί να επιστρέψει στο σπίτι της και στα παιδιά της. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί να ανακάμψει πλήρως δεν είναι ακόμη γνωστός, καθώς είναι απαραίτητες ειδικές νευρολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ