Δυναμικές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις διαδηλωτών με μπάτσους στην Ισπανία, μετά την σύλληψη του κομμουνιστή ράπερ Pablo Hasel

Μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις με συγκρούσεις διαδηλωτών – μπάτσων,  σε αρκετές πόλεις της Ισπανίας, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μια εικόνα παίρνουμε παραθέτοντας δυο από τα πολλά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Οι διαδηλωτές απαιτούν την απελευθέρωση και την απόσυτση των κατηγοριών που υπάρχουν σε βάρος του κομμουνιστή ράπερ Pablo Hasel.  
Ο κομμουνιστής αντιφασίστας Pablo Hasel, κατηγορείται  με βάση τον «αντιτρομοκρατικό νόμο», της χώρας ότι με τους στίχους του προάγει δήθεν την τρομοκρατία, προσβάλλει το Βασιλιά και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
 Πριν από την σύλληψη του είχε δηλώσει: «Η υλοποίηση του αγώνα για τον οποίο μιλάω στα τραγούδια μου είναι αυτό που με έβαλε συγκεκριμένα στο στόχαστρο, πέρα του ότι στηρίζω οργανώσεις που έχουν πολεμήσει το Κράτος, είμαι αλληλέγγυος με τους πολιτικούς κρατούμενους και δημιουργώ συνειδήσεις καταγγέλλοντας τις αδικίες, υποδεικνύοντας φωναχτά και καθαρά τους ενόχους.
Το ενδιαφέρον είναι ότι, όπως σημειώνουν χρήστες του διαδικτύου, ότι η δίωξη του κομμουνιστή καλλιτέχνη δεν γίνεται από κάποια δεξιά κυβέρνηση αλλά από τους «προοδευτικούς» Σοσιαλδημοκράτες του Σάντσεθ και του Ιγκλέσιας, που, όπως καταγγέλλει ο Hasel,ακολουθεί ίδια πολιτική, προστατεύουν την Μοναρχία, το σύστημα, όλο το τρομοκρατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των δεξιών κυβερνήσεων.
Στα παρακάτω βίντεο παρακολουθούμε εικόνες μάχης μεταξύ μπάτσων και διαδηλωτών που συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα που γράφουμε την ανάρτηση (3 π.μ)

tsak-giorgis.blogspot.com/