Κείμενο – έκκληση 24 φίλων του Δ. Κουφοντίνα από τα μαθητικά χρόνια

Την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου και τη μεταφορά του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού ζητούν με κείμενό τους 24 φίλοι από τα μαθητικά χρόνια του κρατουμένου.

Το κείμενο – έκκληση

«Εμείς, οι υπογράφοντες αυτό το κείμενο, φίλοι του Δημήτρη Κουφοντίνα από τα νεανικά και μαθητικά μας χρόνια, αυτή την ύστατη στιγμή, που ο Δημήτρης δίνει μάχη με το θάνατο και την εκδικητική αναλγησία ορισμένων κυβερνητικών αξιωματούχων, βρισκόμενος σε απεργία πείνας για πάνω από τριάντα ημέρες, δεν είναι δυνατό να μένουμε σιωπηλοί. Και ως φίλοι του, αλλά και ως δημοκρατικοί πολίτες.

 Δημήτρης Κουφοντίνας, έχοντας εκτίσει σύμφωνα με το νόμο, 19 χρόνια εγκλεισμού στις Ελληνικές φυλακές, τα περισσότερα από αυτά σε αυστηρή απομόνωση, αντιμετωπίζει σήμερα την εκδικητική μανία κάποιων ισχυρών, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την εξουσία που κατέχουν, επιδιώκουν την εξόντωσή του, μη αρκούμενοι στην βαριά ποινή που του έχει επιβληθεί από το αρμόδιο δικαστήριο που τον δίκασε.

Ο ίδιος, ζητά την εφαρμογή του νόμου, στο πρόσωπό του. Αυτού, που ψηφίστηκε φωτογραφικά, για την περίπτωσή του και σε ό,τι αυτός προβλέπει. Δηλαδή, τη νόμιμη κράτησή του στα υπόγεια κελιά των φυλακών Κορυδαλλού.

Το αίτημα αυτό, του Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι απολύτως νόμιμο, σε αντίθεση με την μεθόδευση της παράνομης μεταγωγής του, από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου, στις φυλακές του Δομοκού.

Ζώντας το τελευταίο διάστημα σε ένα πρωτοφανές κλίμα ζόφου επιλεκτικής “ενημέρωσης” και επιλεκτικής… αποσιώπησης, καθώς και υποκριτικής “αγανάκτησης για τον εγκληματία”, με στόχο την τρομοκράτηση όσων τολμούν να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν γύρω μας:

α) δηλώνουμε την εκτίμησή μας για τη γενναιότητα όσων, επωνύμων ή απλών ανθρώπων, έχουν πάρει δημόσια και θαρραλέα, θέση, υπέρ της νομιμότητας και κατά της εκδίκησης, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα

β) εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για όσους, ενώ θα έπρεπε να μιλήσουν, σιωπούν, συντασσόμενοι με αυτό τον τρόπο, με την κυβερνητική αυθαιρεσία και τον πρωτογονισμό της εκδίκησης

γ) απαιτούμε, ως δημοκρατικοί πολίτες, την εφαρμογή του νόμου και την ΑΜΕΣΗ μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού». 

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:
1. Βαρβέρης Αλέκος, Δημόσιος Υπάλληλος
2. Βουλγαράκης Νικόλαος, Συνταξιούχος
3. Γκίνης Νικόλαος, Ελεύθερος επαγγελματίας
4. Δασακλής Κωνσταντίνος, Ιδιωτικός υπάλληλος
5. Δημητρουλέας Δημήτριος, Αγρότης
6. Κοπαναράς Βασίλης, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος
7. Κουτσομπίνας Γεώργιος, Μηχανολόγος μηχανικός
8. Κωτσάκη Κατερίνα, Συνταξιούχος
9. Λαγωνικάκος Κωνσταντίνος, Δικηγόρος
10. Λιερός Γιώργος, Κτηνίατρος
11. Μανταίου Μερόπη, Ιατρός Πνευμονολόγος
12. Μαρούλη Κατερίνα, Συνταξιούχος
13. Μητροφάνη Ηλέκτρα, Συνταξιούχος
14. Νικολόπουλος Ηλίας, Συνταξιούχος καθηγητής ΤΕΙ
15. Παπαδάκης Αριστείδης, Γραφίστας
16. Παπατζανάκη Ευτυχία, Ψυχοθεραπεύτρια
17. Πρεσβέλου Μαρία, Συνταξιούχος
18. Σκιάνης Ανδρέας, Συνταξιούχος
19. Σκιάνης Γεώργιος, Γεωφυσικός
20. Τζανακάκης Δημήτριος
21. Τσιαμήτα Νάτη, Συνταξιούχος
22. Κουτσουμπέλη Κατερίνα, Οικονομολόγος
23. Φέστας Θεόδωρος, Οδοντίατρος ΕΣΥ
24. Χρυσοβέργης Γιάννης, Δημοσιογράφος

efsyn.gr/