Πολλές χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα εν μέσω χιονιά

Χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά στην Αττική κι άλλες περιοχές της χώρας που παραμένουν χωρίς ρεύμα από τον χιονιά που εκδηλώνεται από χθες, και παρότι ήταν αναμενόμενος, η κυβέρνηση δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή των προβλημάτων. Το γεγονός αναδεικνύει ανάμεσα σε άλλα και την κακή κατάσταση του δικτύου, το οποίο χρυσοπληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ. 

Ειδικότερα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης παραμένουν στα βόρεια προάστια της Αττικής, στην Εύβοια και τις Σποράδες, ενώ διακοπές σημειώνονται και σε χωριά της Καρδίτσας, της Θήβας, της Άρτας, του Πηλίου, των Ιωαννίνων και του Καρπενησίου. Η κατάσταση είναι τραγική για τους κατοίκους των Σποράδων που βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από το βράδυ της Κυριακής. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα προβλήματα που εντοπίζονται έως το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν ως εξής: 

– Στην Αττική σε ορισμένα τμήματα στις περιοχές Βαρυμπόμπη, Ασπρόπυργο, Αυλώνα, Μαλακάσα, Διόνυσο, Δροσιά, Αγ. Στέφανο, Άνοιξη, Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Εκάλη, Πικέρμι, Ροδόπολη και Σταμάτα. Οι βλάβες προκύπτουν κυρίως από την πτώση μεγάλου αριθμού δέντρων στο δίκτυο, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολάβων βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση για την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών.

– Στη Βόρεια Εύβοια παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας και τα παραλιακά χωριά της Λίμνης και του Μαντουδίου. Στη Χαλκίδα τα χωριά Βαθύ και Δροσιά και τα χωριά της Κεντρικής Εύβοιας προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και στην Κάρυστο, το Κάβο Ντόρο, ενώ υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες τοπικές βλάβες στην Αταλάντη.

– Στα χωριά του Πηλίου Κατηγιώργης, Λυρή, Μουρτιάς και Κατηχώρι, στα χωριά Άγιος Δημήτριος και Γαβρίνα στο Καρπενήσι, στα χωριά της Θήβας Άγιος Βασίλειος και Καλαμάκι, σε οικισμούς της Αργιθέας στην Καρδίτσα, σε λίγα χωριά του Ανατολικού και Κεντρικού Ζαγορίου, σε δύο χωριά του Δήμου Πωγωνίου καθώς και στον Μεσόπυργο Άρτας.

Στις Σποράδες, επίσης, δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επιχειρούν να προσεγγίσουν τα σημεία του δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)