Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία από φοιτητές του ΑΠΘ κατά της επέμβασης της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν φοιτητές του ΑΠΘ μετά τη χτεσινή επέμβαση της αστυνομίας εντός του πανεπιστημίου και τη σύλληψη 31 ατόμων.

Φοιτητές του ΑΠΘ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Διοίκησης και στη συνέχεια πορεία προς τα Δικαστήρια, διαμαρτυρόμενοι για τη χτεσινή επέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας εντός του πανεπιστημίου και τις συλλήψεις 31 ατόμων.Οι φοιτητές ανήρτησαν πανό κι έγραψαν συνθήματα έξω από το κτίριο της Διοίκησης, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να καταργηθεί ο νέος νόμος που προβλέπει τη σύσταση αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια.

Στους φοιτητές συμπαραστέκονται και καθηγητές όπως ο Τριαντάφυλλος Τρανός της Σχολής Καλών τεχνών που έγραψε στην άσφαλτο με κιμωλία τη λέξη «ντροπή». 

Μιλώντας στο Sputnik, ο κ. Τρανός τόνισε ότι «οι πρυτανικές αρχές εξέθεσαν φοιτητές και φοιτήτριες με την κατηγορία ότι είναι περιθωριακές ομάδες και τους έστειλαν στην εισαγγελία». Ο ίδιος ζητά να αποσυρθούν οι κατηγορίες. 

Διαμαρτυρία φοιτητών του ΑΠΘ

© SPUTNIKΔιαμαρτυρία φοιτητών του ΑΠΘhttps://www.youtube.com/embed/IFRcboDh9Qg

Πορεία και συγκέντρωση των φοιτητών στα δικαστήρια

Μετά τη συγκέντρωση στο ΑΠΘ, οι φοιτητές ξεκίνησαν πορεία μέχρι τα δικαστήρια όπου έχουν οδηγηθεί οι συλληφθέντες. Ωστόσο, η πορεία σταμάτησε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ιώνος Δραγούμη όπου είχε στηθεί μπλόκο των δυνάμεων των ΜΑΤ.https://www.youtube.com/embed/NuJFTHsSbyQ

Οι φοιτητές εν συνεχεία κινήθηκαν προς την οδό Ιώνος Δραγούμη, συνεχίζοντας την πορεία διαμαρτυρίας.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μαζί με άλλους αλληλέγγυους έξω από τα δικαστήρια όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. https://www.youtube.com/embed/NRqQmv8_5Y0

Μπλόκο δυνάμεων των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
sputniknews.gr/