Οδηγούν εσκεμμένα στον θάνατο τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Η εκδικητική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη οδηγεί το Δημήτρη Κουφοντίνα να βάλει σε αμεσότερο κίνδυνο τη ζωή του, ξεκινώντας και απεργία δίψας. Στην 46η ημέρα απεργίας πείνας, ζήτησε να μη του βάλουν νέο ορό και να του βγάλουν την πεταλούδα.

Παρά τις παρακλήσεις και εκκλήσεις των γιατρών της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπήρξε κάθετος στο αίτημά του όχι μόνον να μη του χορηγηθεί νέος ορός αλλά και να του αφαιρεθεί η πεταλουδα, ο φλεβοκαθετήρας που κρατούσε ανοικτή τη δίοδο για τον ορό. Ο ορός που του είχε παρασχεθεί, αυστηρά ενυδάτωση, του είχε δοθεί διότι δεν είναι σε θέση καν να δεχθεί νερό από το στόμα.

Ουσιαστικά, δηλαδή, από σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει περάσει και σε απεργία δίψας, και βρίσκεται ένα βήμα από το θάνατο, λόγω της εκδικητικής και έκνομης  στάσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία μάλιστα επί ένα μήνα συστηματικά αγνόησε και τα αιτήματα του Συνήγορου του Πολίτη, στα οποία απάντησε την Παρασκευή, με αναλγησία και ερμηνείες επί ερμηνειών η κα Νικολάου.

Το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι να μεταφερθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έχει φτιαχτεί για τους καταδικασθέντες της 17Ν, όπως προβλέπει άλλωστε φωτογραφικός νόμος που πέρασε η ΝΔ.

Μετά την δραματική αυτή απόφαση του απεργού πείνας, ο οποίος διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμά του στην εφαρμογή του νόμου, οι γιατροί επικοινώνησαν με την οικογένειά του και τη συνήγορό του, εξηγώντας την τραγικότητα της κατάστασης και εξηγώντας ότι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη. Όπως έχει πολλές φορές εξηγήσει η ΟΕΝΓΕ δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του απεργού πείνας, και η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο.