Αλληλεγγύη στους φoιτητές για τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα τους για την προστασία της δημόσιας και δωρεάν παιδείας

Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου είδαμε για άλλη μια φορά το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής. Αυτή τη φορά στόχος ήταν οι φoιτητές/φοιτήτριες που είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ διαμαρτυρόμενοι για το νόμο Κεραμέως. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κάλεσε την Αστυνομία με στόχο να διαλύσει την κατάληψη και να καταστείλει τους φοιτητές.

Οι εικόνες που ακολούθησαν θύμισαν σκοτεινές περιόδους όπως αυτή της Χούντας με εκατοντάδες πάνοπλους αστυνομικούς να εισβάλουν στο ΑΠΘ και τους γύρω χώρους του και να χτυπούν και να προσαγάγουν φoιτητές και καθηγητές που είχαν πάει να συμπαρασταθούν. Το μένος τους αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που υπάρχουν με Ματατζήδες να σέρνουν στο δρόμο βίαια ανθρώπους για να τους βάλουν στην κλούβα αλλά και να χτυπούν άλλους που ήταν πεσμένοι κάτω.

Είναι φανερό ένα χρόνο τώρα πως η Κυβέρνηση στην πολιτική που ακολουθεί έχει βάλει ως κύριους στόχους το εργατικό και φοιτητικό κίνημα γιατί είναι τα δυο πιο δυναμικά και τις δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα. Η χρήση αυταρχικών νόμων που περάστηκαν με πρόσχημα την πανδημία και η σκληρή βία είναι δυο τρόποι για να κάνει επίδειξη δύναμης και να φιμώσει όποια φωνή αντιστέκεται.

Εμείς ως σωματείο δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας προς τους φoιτητές για τα δίκαια αιτήματα τους και τον αγώνα τους για την προστασία της δημόσιας και δωρεάν παιδείας αλλά και της ακύρωσης των σχεδίων του Χρυσοχοΐδη για αστυνομοκρατία στις σχολές. Όπως και όλες τις υπόλοιπες φορές έτσι και αυτή, ο αγώνας θα δοθεί στους δρόμους, στην καθημερινότητα μας απέναντι στις αυταρχικές επιδιώξεις της κυβέρνησης και όλων όσων θέλουν να βυθίσουν τις ζωές μας στο σκοτάδι.

• Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια!
• Καταγγέλλουμε την τυφλή βία της Κυβέρνησης απέναντι στους φοιτητές!

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρία RetailWorld A.E.- Καταστήματα Public

ΑΛΕΡΤΑ