Το αδίστακτο εξουσιαστικό πρεζόνι που λέγεται Σοφία Νικολάου μας έκανε και ένα απίστευτο δώρο σαν εντελώς άσχετη που είναι

Του Γ.Γ.

Απολαυστικό είναι το γιουχάισμα που εισέπραξε από τους χρήστες του διαδικτύου  η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Δεν είναι όμως αυτό το βασικό. Η  Σοφία Νικολάου μας έκανε ένα ανέλπιστο δώρο και την ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!

Μας δικαίωσε, εμάς, την υπεράσπιση που είχαν οι κατηγορούμενοι και αφήνει εκτεθειμένους τους καλύτερους αστούς δικηγόρους -Λυκουρέζο, Κατσαντώνη κ.α-  που υπήρξαν σαν δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στην δίκη, αλλά και τους ίδιους τους δικαστές!!

Οσοι/ες έχουμε παρακολουθήσει την πρωτόδικη δίκη των φερόμενων μελών της 17Ν. θυμόμαστε τις ομηρικές μάχες που είχαν δώσει οι συνήγοροι υπεράσπισης για να χαρακτηριστούν πολιτικές οι ενέργειες της Ε.Ο 17Ν, και επικαλούμενοι αναρμοδιότητα του δικαστηρίου, ζητούσαν η δίκη να γίνει από από Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια, που αποτελούνται από τρεις τακτικούς δικαστές και τέσσερις ενόρκου όπως προβλέπει το άρθρο 97 του Συντάγματος.

Μετά από μαραθώνιες αγορεύσεις των δικηγόρων -πρέπει να κράτησαν 2 ή 3 μέρες- το  δικαστήριο έβγαλε απόφαση ότι τα εγκλήματα ΔΕΝ ήταν πολιτικά  και καλώς δικάζονται στο  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Μετά από 18 χρόνια έρχεται η Νικολάου και μας δικαιώνει γράφοντας ότι ο Κουφοντίνας ήταν «εχθρός του πολιτεύματος» και άρα όσα διέπραξε το έκανε γιατί το αμφισβητούσε ένοπλα το πολιτικό σύστημα! 

Είναι και δικηγόρος η Νικολάου! Είναι νούμερα αλλά είναι και αδίσταχτοι!

tsak-giorgis.blogspot.com/