Με χημικά & αύρες επιδιώκουν να καταργήσουν τις διαδηλώσεις

Με χημικά & αύρες επιδιώκουν να καταργήσουν τις διαδηλώσεις (Φώτο Βίντεο)

Μαρ 06, 2021fridaΕπιλογέςΚαταστολή0


Για 2η συνεχόμενη μέρα η κυβέρνηση και ο Χρυσοχοΐδης σε ένα κρεσέντο αστυνομική βίας επιτέθηκαν με μένος σε όποιον προσπάθησε να προσεγγίσει τους χώρους συγκέντρωσης στην Αθήνα, το πρωί του Σαββάτου 6/03.

Μόλις άνοιξαν τα πανό της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων, των Αριστερών Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, αμέσως δυνάμεις των ΜΑΤ έπεσαν πάνω στον κόσμο και με χρήση χημικών τους απομάκρυναν από την πλατεία Συντάγματος.

Μετά την νέα διάλυση της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, η αστυνομία εξαπέλυσε άγριο κυνηγητό. Στο ύψος της πλατείας Κοραή, δυνάμεις της ΕΛΑΣ με χρήση της «αύρας» επιτέθηκαν στο μπλοκ της πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών. Με χρήση του κανονιού νερού, χημικών και δακρυγόνων «έσπρωξαν» τους συγκεντρωμένους στα Προπύλαια, όπου δεύτερο όχημα ρίψης νερού τους απώθησε προς την Ακαδημίας.

Η αστυνομία προχώρησε σε μεγάλο αριθμό προσαγωγών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έγιναν 29 προσαγωγές. Όπως καταγγέλλουν δικηγόροι για πολλές ώρες δεν τους επετράπηκε να έρθουν σε επικοινωνία με τους συλληφθέντες αλλά ούτε και να πλησιάσουν στη ΓΑΔΑ.

Μάλιστα η αστυνομία προσήγαγε τον Έκτορα Κουφοντίνα βίαια γιατί διαδηλώνει σε συμπαράσταση του κρατούμενου απεργού πείνας πατέρα του!

Παράλληλα απόπειρα συγκέντρωσης στο Χαλάνδρι αντιμετωπίστηκε με ωμή καταστολή μέσα σε λαϊκή αγορά!

ΠΑΝΤΙΕΡΑ