Νίκος Μπίτσικας πάντα παρών | Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

Ο Σύντροφος Νίκος Μπίτσικας έφυγε από την ζωή την Παρασκευή στις 05/03/21. Ο κομμουνιστής-λαϊκός αγωνιστής Νίκος Μπίτσικας θα μας συντροφεύει πάντα στους αγώνες. Οι κοινές κινηματικές-πολιτικές-κοινωνικές εμπειρίες που βιώσαμε από κοινού μαζί του, οφείλουν να μας συντροφεύουν και να συνεχίζουν να μεταγγίζονται στη μνήμη του λαϊκού-κομμουνιστικού και συνολικότερα του επαναστατικού κινήματος.

Ο Σύντροφος Νίκος ήταν παιδί πρωτοπόρων εργατών, οικοδόμος,υδραυλικός σπλάχνο από τα σπλάχνα της εργατικής τάξης και της λαϊκής φτωχολογιάς. Ο Σύντροφος Νίκος ήταν 3ης γενιάς κομμουνιστής από την Καλαμάτα, με πλούσια κομμουνιστική παράδοση, γνήσιος απόγονος των ανταρτών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ βγαλμένος μέσα από τις πιο ένδοξες σελίδες του επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος της δεκαετίας του 30’ και του 40’ και της μαχόμενης μετεμφυλιακής κομμουνιστής αριστεράς.

Ο Σύντροφος Νίκος, πάντα στην πρώτη γραμμή των εργατικών- λαϊκών αγώνων, δούλευε για τις ανάγκες της τάξης του, μετάγγιζε σταθερά την τεράστια ταξική του πείρα στους εργαζόμενους,τις εργαζόμενες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες.

Ο Σύντροφος Νίκος, στην πρώτη γραμμή των αντινατοϊκών- ανεξαρτησιακών- αντι ιμπεριαλιστικών αγώνων, στο καμίνι της ταξικής πάλης σε κάθε επίσκεψη των Φονιάδων των λαών στον τόπο μας από το 99 και την επίσκεψη Κλίντον μέχρι το 2016 και την επίσκεψη Ομπάμα.

Ο σύντροφος Nίκος, πρωτεργάτης του αντιφασιστικού κινήματος, κράτησε ζωντανή την φλόγα των κομμουνιστών που τσάκιζαν ανέκαθεν τους παρακρατικούς- φασίστες όπου τους έβρισκαν, δούλευε ακούραστα για τη δικτύωση και την οργάνωση της πολιτικής και υλικής αντιπαράθεσης απέναντι τους, με όνειρο του την συγκρότηση ενός Βαλκανικού Αντιφασιστικού Μετώπου,γιατί είμαστε Βαλκάνιοι και όχι Ευρωπαίοι όπως τόνιζε συχνά.

Ο σύντροφος Νίκος , στη πρώτη γραμμή τον Δεκέμβρη του 08, απέναντι στις δολοφονικές κατασταλτικές συμμορίες, τιμώντας στην πράξη τον νεκρό αναρχικό μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Γι’ αυτό και κάποια χρόνια αργότερα, μαζί με τους συμμαθητές του στο ΕΠΑΛ το 2018, όταν το δηλητήριο του εθνικισμού έμπαινε πανελλαδικά μέσα στα σχολεία από την συντονισμένη απόπειρα φασιστών-παρακρατικών-ακροδεξιών-δεξιών, μπόλιασε στην νεολαία τα αντιφασιστικά αισθητήρια και τις μνήμες του Δεκέμβρη, και με κατάληψη το σχολείο του βρέθηκε στην πρωϊνή πορεία της 6ης Δεκέμβρη στα Προπύλαια.

Ο σύντροφος και φίλος Νίκος, ένας γίγαντας στην όψη με καρδιά και καλοσύνη μικρού παιδιού, μπορούσε αφοπλιστικά να σε ηρεμήσει, να σε τιθασσεύει, να σε σπρώξει στην σωστή απόφαση χωρίς να σε πατρονάρει, δείχνοντας σου τον σωστό δρόμο εκλαϊκεύοντας τα επιχειρήματά του. Ο σύντροφος και φίλος Νίκος με αυτό το αγνό χαμόγελο,με την ηρεμία στα μάτια του και την σπίθα όποτε χρειαζόταν. Σε κάθε γλέντι έσερνε τον χορό, τραγουδούσε όπως πολεμούσε στην ζωή και στον αγώνα, μέχρι τέλους.

Ο σύντροφος Νίκος Μπίτσικας υπήρξε μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, της Κόκκινης Γραμμής- Ομάδας για την Εργατική Αντεπίθεση, του Αντιφασιστικού- Αντιεξουσιαστικού Στεκιού Δίστομο. Δεν είχαμε την τύχη και την τιμή να βρεθεί στις γραμμές μας, αλλά η κοινή συστράτευση μας οργανωτικά, των αγωνιστών και αγωνιστριών από την Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση που συνδεθήκαμε πολιτικά και οργανωτικά μαζί του, σε όλες τις πτυχές της πολιτικής του ζωής, μας κάνει να αισθανόμαστε τυχεροί και να στέκουμε με πολιτικό σεβασμό, σεμνότητα και τεράστια αγάπη απέναντι στο σύντροφο μας που δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας.

Ο σύντροφος και φίλος μας Νίκος Μπίτσικας, υπήρξε ένας ολοκληρωμένος κομμουνιστής, παιδαγωγός για τους νεότερους,στρατευμένος και πιστός στην υπόθεση της απελευθέρωσης του εργαζόμενου λαού από τα δεσμά του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Για ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων. Νικόλα δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…

Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του και σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που πονάει για το δυσβάσταχτο πλήγμα της απώλειάς του.

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ-ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ
ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΑΠΟΤΕ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΤΑΡΤΕΣ
ΗΣΟΥΝ ΜΑΓΚΑ ΑΠΟ ΚΑΛΗ ΣΠΟΡΑ
ΤΑ ΔΥΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ ΠΗΡΑΝΕ ΒΕΡΓΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΙΡΑΝΕ…

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

ΑΛΕΡΤΑ