11 χρόνια απ’ την κρατική δολοφονία του Λάμπρου Φούντα και αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες που οι μπάτσοι διέπραξαν αυτό το έγκλημα

Αν και έχουν περάσει έντεκα χρόνια απ’ αυτή την κρατική δολοφονία, απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που έχουν σχέση για τις συνθήκες στις οποίες διέπραξαν αυτό το έγκλημα, οι ένστολοι πραιτοριανοί  υπεράσπισης του συστήματος δεν έχουν δοθεί.

Αντιγράφουμε απόσπασμα ανάρτησής μας που είχαμε κάνει σαν σήμερα πριν δυο χρόνια:

Στις 10 Μάρτη το 2010 πέφτει νεκρός ο αντιεξουσιαστήςΛάμπρος Φούντας πυροβολημένος πισώπλατα από μπάτσους.
Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν μείνει μια σειρά αναπάντητα ερωτήματα.

Η εκδοχή της αστυνομίας τότε ήταν ότι αυτός ο αντιεξουσιαστής μαζί με συνεργό του προσπάθησαν να «απαλλοτριώσουν» αυτοκίνητο, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και ανταλλάχτηκαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα τον θάνατο του Λ. Φούντα.

Αυτό είναι το μπατσάδικο σενάριο που όμως δεν απαντάει στα αυτονόητα ερωτηματικά που δημιουργούνται:

➤ Γιατί να πάει να απαλλοτριώσει ένα αυτοκίνητο κάποιο μέλος οργάνωσης ένοπλης μειοψηφικής βίας οπλισμένος σαν αστακός –με πιστόλι και χειροβομβίδα, όπως είχε ανακοινώσει τότε η αστυνομία; 
➤ «Σεσημασμένος», όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι μπάτσοι, δεν ήταν ο Λ. Φούντας, ούτε επικηρυγμένος, ούτε εκκρεμούσε σε βάρος του καμιά δικαστική δίωξη. 
➤ Αντε και να υποθέσουμε ότι του καθόταν στραβή και τον μπουζούριαζαν οι μπάτσοι. Ακόμα και να του χρέωναν απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου, θα έτρωγε ένα μήνα φυλακή με αναστολή και θα καθάριζε. 
➤ Γιατί, λοιπόν να δημιουργηθεί όλο το σκηνικό που αναφέρουν οι μπάτσοι;

Απάντηση σ’ αυτό το καίριο ερώτημα μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί.

tsak-giorgis.blogspot.com/