Μέχρι πότε θα παρακολουθούμε παθητικά την παγιωμένη μπατσάδικη βαρβαρότητα;

Αρχικά να επαναλάβουμε ότι το παραμύθι ότι το πολιτικό σύστημα έχει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης, που ακούσαμε να μας λέει και σήμερα στην βουλή ο Μητσοτάκης δεν είναι ελκυστικό ούτε για παιδάκια νηπιαγωγείου.
Και επειδή θα αναφερθούμε πάλι σε περιστατικά μπατσάδηκης κτηνωδίας, καλό είναι να θυμηθούμε απ’ αυτή την ανάρτησή μας ποιο ήταν το αποτέλεσμα των ΕΔΕ που έγιναν σε βάρος μπάτσων, καθώς και το φινάλε που είχαν οι καταγγελίες θυμάτων αστυνομικής βίας στον Συνήγορο του Πολίτη.

Δυστυχώς η επισήμανση ότι ζούμε στην χούντα της εποχής μας είναι πέρα για πέρα αληθινή. Οι δεκάδες μαρτυρίες και το άφθονο τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το επιβεβαιώνουν.

Πριν λίγο αναφέραμε μια ανατριχιαστική περίπτωση από ψυχανώμαλους  μπάτσους που κατάγγειλε μια 18χρονη κοπέλα.  Τώρα μας έρχεται η καταγγελία που κάνει στην ιστοσελίδα news247

Αντιγράφουμε:

Πρωταγωνιστής, άθελά του, έγινε ο Μιχάλης (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας) το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη μετά το τέλος της πορείας για την αστυνομική βία που διοργανώθηκε στην πόλη.

 Ο Μιχάλης επέστρεψε σπίτι του (βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της Νέας Σμύρνης) μετά την πορεία μαζί με την κοπέλα του η οποία είναι γαλλικής καταγωγής.

Ενώ το ζευγάρι βρισκόταν εντός της οικίας του απ’ έξω ακούστηκε φασαρία και έσκασε μία κρότου-λάμψης. Ο Μιχάλης βγήκε να δει τι συμβαίνει και διαπίστωσε ότι στο απέναντι κτίριο αστυνομικοί συνελάμβαναν εφήβους την ίδια ώρα που τους χτυπούσαν.

 Ενστικτωδώς πλησίασε τους αστυνομικούς και τους χειροκρότησε ειρωνικά λέγοντας «μπράβο, νιώθουμε ασφάλεια τώρα». Εκείνη τη στιγμή βγήκε και ένας ένοικος από την πολυκατοικία να δει τι συμβαίνει (είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνθρωπος, όπως θα δείτε και στα video, φοράει παντόφλες.

Κάποιοι από τους αστυνομικούς εξοργίστηκαν και μπήκαν στην πολυκατοικία να πιάσουν τους δύο άνδρες οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν καταφύγει στο εσωτερικό για να αποφύγουν τη σύλληψη. Τους έσυραν όμως έξω με τη βία χωρίς να τους εξηγούν το παράπτωμα.https://www.youtube.com/embed/hDWuMz5fCBI
Τη σκηνή κατέγραφε η κοπέλα του Μιχάλη με το κινητό της τηλέφωνο. Μόλις το αντιλήφθηκαν αυτό οι αστυνομικοί, την πλησίασαν και την χτύπησαν με τη συσκευή στο κεφάλι της (ακούγεται χαρακτηριστικά στο τέλος του βίντεο). Οι αστυνομικοί οδήγησαν τους δύο συλληφθέντες μπροστά από ένα περίπτερο της γειτονιάς και άρχισαν να σπάνε πεζοδρόμιο λέγοντας χαρακτηριστικά «λέτε ότι δεν έχετε κάνει τίποτα αλλά θα δείτε τι θα σας φορτώσουμε». https://www.youtube.com/embed/fIj5fmgNosU
Εν τέλει, ο Μιχάλης, χωρίς ευτυχώς να του φορτώσουν κάποιο αντικείμενο ως «προίκα», μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με λεκτικούς τραμπουκισμούς («ξέρουμε που μένεις, θα σε κανονίσουμε») πριν αφεθεί ελεύθερος μετά από αρκετή ώρα. Αναμφίβολα θα θυμάται για καιρό την 9η Μαρτίου.
Το ζητούμενο είναι πώς πρέπει να αντιδράσουμε εμείς σ’ αυτή την κατάσταση που έχει παγιωθεί. Ελάχιστη αποτελεσματικότητα στο να μην διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση έχει μόνο να καταγγέλλουμε την μπατσάδικη βαρβαρότητα.

tsak-giorgis.blogspot.com/