Με ιδιαίτερη επιμέλεια η Ντόρα επιλέγει τους μπάτσους της προσωπικής της φρουράς.

Σε συνάρτηση με το προηγούμενο κείμενο του σ. Μήτσου για την προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες ενός μπάτσου απ’ την προσωπική φρουρά της Ντόρας Μπακογιάννη, για το θανατηφόρο ατύχημα που προκάλεσε, να θυμίσουμε και κάτι άλλο. Η πρώην υπουργός εξωτερικών πάντα δείχνει ιδιαίτερη επιμέλεια στην επιλογή των προσώπων που θα στελεχώνουν την αστυνομική φρουρά της.

Ο τύπος που βλέπουμε στην διπλανή φωτογραφία πάλι στην αδελφή του πρωθυπουργού, ονομάζεται Γιάννης Σαραντόπουλος και είναι αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας. Για αρκετά χρόνια υπηρετούσε ως επικεφαλής της αστυνομικής φρουράς που έχει διατεθεί για την «προστασία» της Ντόρας Μπακογιάννη. 

Για να θυμηθούμε τι ¨φρούτο» είναι αυτός επαναφέροντας απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας.

Ο μπάτσος αυτός είχε την «ατυχία» να υπάρξουν καταγγελίες σε βάρος του και το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της μπασκηναρίας να συντάξει και να στείλει στην αρμόδια εισαγγελία πόρισμα σε βάρος του με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του.

Συγκεκριμένα ο μπάτσος αυτός διώκεται ποινικά για «εμπορία επιρροής από κοινού κατ’ εξακολούθηση και σύσταση συμμορίας με σκοπό την διάπραξη αδικημάτων για να αποκομίσει οικονομικό όφελος». 

Οπως αναφέρει δημοσίευμα συνομιλούσε τακτικά -ακόμη και από τα τηλέφωνα του γραφείου της Ν. Μπακογιάννη- με συγκεκριμένες δικαστικές επιμελήτριες για να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες του «πολλάκις καταδικασμένου Παναγιώτη Μπαμπάτση».

Προφανώς και δεν γνωρίζουμε αν ο συγκεκριμένος μπάτσος ενεργούσε με δική του πρωτοβουλία ή κατόπιν εντολών της πρώην υπουργού η οποία «φέρεται να γνωρίζει προσωπικά τον Π. Μπαμπάτση, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει διαψεύσει» όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.  

Εδώ να συμπληρώσουμε ότι ο καταδικασμένος αυτός τύπος για λογαριασμό του οποίου λειτουργούσε ο «φρούραρχος» της Ντόρας έχει κατηγορηθεί για εκβιασμό, ενώ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα της Τήνου που εκμεταλλευόταν τα πολύτιμα μέταλλα των ταμάτων του «χριστεπώνυμου ποιμνίου» με τις πλάτες του δεσπότη Δωρόθεου. (Περισσότερα διαβάστε εδώ).

Φυσικά τίποτα το εντυπωσιακό. Σε ποιον άλλωστε θα ανέθετε να φροντίζει την ασφάλεια της η Μπακογιάνη; Σε κανένα τυχαίο πρόσωπο, χωρίς τα «προσόντα» που συγκεντρώνει ο μπάτσος . Σαραντόπουλος;.

tsak-giorgis.blogspot.com/