Ενας αθώος στην φυλακή από μπατσάδικη σκευωρία και για τον οποίο δεν μιλάει κανένας

Του Γ.Γ.

Για τα κριτήρια που χρησιμοποιούν τα αστικά ΜΜΕ για να ιεραρχούν τις ειδήσεις καθώς και για τον τρόπο που τις παρουσιάζουν έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές. Οπότε δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι περισσότερο.

Αναμενόμενο ήταν να θεωρήσουν «συγκλονιστική» την κατάθεση του μπάτσου που τον ξυλοκόπησαν διαδηλωτές στην Ν. Σμύρνη -με τρία ράμματα «καθάρισε» ο τύπος- και να περάσουν στα «ψιλά» τις καταγγελίες που έγιναν για τα βασανιστήρια διαδηλωτών και τυχαίων πολιτών από μπάτσους.

Η δήλωση του συνηγόρου του μπάτσου, Θάνου Πλεύρη, ότι ο εντολέας του «ζει από θαύμα» παρουσιάστηκε από όλα τα ΜΜΕ. Τα όσα αποκαλυπτικά ανέφερε ο δικηγόρος του επονομαζόμενου «Ινδιάνου», σε ραδιοφωνική εκπομπή για τον εντολέα του που οι μπάτσοι του χρεώνουν την κατηγορία της απόπειρα ανθρωποκτονίας στον συγκεκριμένο αστυνομικό, δεν ανακυκλώθηκαν από κανένα καθεστωτικό ΜΜΕ.

Και εδώ έχουμε το εξής γεγονός που κανονικά έπρεπε να είναι αδιανόητο. Υπάρχει ένας πολίτης ο οποίος όχι μόνο δεν πήρε μέρος στα επεισόδια, αλλά πως δεν ήταν καν στην πλατεία της Ν. Σμύρνης την μέρα που συνέβησαν και αυτό αποδεικνύεται από αναμφισβήτητα βίντεο και πέντε μαρτυρικές καταθέσεις.  Και όμως βρίσκεται έγκλειστος για αρκετές μέρες στις φυλακές Τρικάλων! 

Και καλά τα Πετσωμένα ΜΜΕ., να κάνουν την πάπια. Κατανοητό ο Δ.Σ.Ε να παρουσιάζεται ανύπαρκτος. Πολιτικά κόμματα και συλλογικότητες όμως να αναδείξουν το θέμα δεν υπάρχουν; Καταλαβαίνουν πόσο εγκληματική είναι η αδιαφορία τους;

***

«Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. 
Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης. 
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, σιώπησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβαίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος
Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί».

Martin Niemoeller  –  Γερμανό πάστορα

tsak-giorgis.blogspot.com/