Αξιοσημείωτο το ότι η μπατσάδικη κτηνωδία δεν βρίσκεται πια στο απυρόβλητο με κινηματικούς όρους.

Το ότι οι μπάτσοι είναι θρασύδειλοι και την «μαγκιά» τους την δείχνουν μόνο όταν μπουλουκωδώς δέρνουν και βασανίζουν πολίτες, καθώς και ότι έχουν «ταλέντο» να κατασκευάζουν σκευωρίες σε βάρος διαδηλωτών και τυχαίων πολιτών είναι πασίγνωστο και περισσεύει να το τεκμηριώσουμε παραθέτοντας σωρεία σχετικών περιστατικών.

Το διαπιστώνουμε ακόμα μια φορά σήμερα με την αντίδραση των μπατσοσυνδικαλιστών της Κρήτης οι οποίοι γονυπετείς ανακάλεσαν ανακοίνωσή τους την οποία είχαν εκδώσει στις 9 Μάρτη  όπου και χρέωναν ευθύνες σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια που είχαν δημιουργηθεί στην Νέα Σμύρνη. Κι αυτό μετά την κίνηση Ραγκούση και Σπίρτζη να τους στείλουν εξωδικο.

Εδώ όμως έχουμε μια υπογραμμένη ανακοίνωση  όπου οι ευθύνες είχαν «πρόσωπο».
Γράφουμε τα παραπάνω γιατί τις τελευταίες μέρες γνωστοποιήθηκαν νομικές ενέργειες σε βάρος μπάτσων – βασανιστών. 

Την πρώτη την πληροφορηθήκαμε από δήλωση της δικηγόρου Αννυ Παπαρρούσου στην οποία τονίζεται ότι «Θα ασκηθεί μήνυση και ό,τι άλλο ένδικο μέσο χωρεί για την εύρεση της αλήθειας και την τιμωρία των ενόχων» που «κακοποίησαν με τρόπο σαδιστικό» τον εντολέα της 25χρονο φοιτητή Ε.Κ.,

Η δεύτερη περίπτωση ποινικής διαδικασίας σε βάρος μπάτσων – βασανιστών προέρχεται από την συλλογικότητα «Μασόβκα». Απ’ ότι διαβάζουμε σε ανακοίνωσή της, αποφάσισε να μηνύσει την «αντιτρομοκρατική υπηρεσία«. για όσα συνέβησαν «μετά την απαγωγή και τον βασανισμό του συντρόφου μας Άρη Παπαζαχαρουδάκη«.

Αξιοσημείωτο το ότι η μπατσάδικη κτηνωδία δεν βρίσκεται πια στο απυρόβλητο με κινηματικούς όρους.

Αναμφίβολα είναι θετικές αυτές οι ενέργειες. Και αν και στην περίπτωση του άγρια βασανισμένου Ε.Κ  «υπάρχει το αποδεικτικό υλικό», που αποδeiκνύει τον βασανισμό του, όπως μας είπε η συνήγορος του,  ακριβώς το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Αρη, είμαστε πολύ επιφυλακτικοί αν στο τέλος θα προσωποποιηθούν οι μπάτσοι – βασανιστές και η αστική δικαιοσύνη τους, θα τους επιβάλλει ποινές. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως είμαστε αλληλέγγυοι στα θύματα της κρατικής καταστολής, και θεωρούμε ότι οι νομικές κινήσεις αυτές ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής είναι σε θετική κατεύθυνση. Το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικές μένει να το δούμε. Και μόνο όμως που παρουσιάζεται η μπατσάδικη κτηνωδία να μην είναι πια στο απυρόβλητο, με κινηματικούς όρους, είναι κάτι αξιοσημείωτο.   

tsak-giorgis.blogspot.com/