Απολύσεις στην Bic εν μέσω πανδημίας και κερδοφορίας…

Εργαζόμενοι της Bic

Εδώ και ένα χρόνο πανδημίας, με χιλιάδες νεκρούς, με νοσοκομεία και δομές υγείας στο κόκκινο, ο λαός και η εργατική τάξη βιώνει δύσκολες μέρες με διαδοχικά lock down, με αναστολές εργασίας ανεργία και φτώχεια.

Η BIC με τα εκατομμύρια κέρδη δεν αυξάνει τα μεροκάματό μας, ενώ με ελάχιστα μέτρα προστασίας το εργοστάσιο μένει ανοιχτό.

Εμείς πληρώνουμε βαρύ τίμημα με δεκάδες νοσούντες, διασωληνωμένους και δυστυχώς ένα νεκρό συνάδελφο.

“Η εταιρία έχει ανάγκη, βάλτε πλάτη” μας λένε για να μας πειθαναγκάσουν να δουλέψουμε τις μέρες της προγραμματισμένης άδειας του Πάσχα και για να μην ξεχνιόμαστε δεν έχετε περιθώρια επιλογής γιατί όποτε θέλουμε μπορούμε να απολύουμε.

Σε αυτές τις συνθήκες πανδημίας η διοίκηση της Bic έδειξε το πιο ανάλγητο πρόσωπο της κάνοντας απολύσεις, επιδιώκοντας έτσι να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

Ιδιαίτερα η απόλυση συναδέλφου με γνωστό, πολύ σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, χωρίς μάλιστα να της ανακοινωθεί η αιτία, είναι τεράστιο ολίσθημα της εταιρίας.

Η συνάδελφος χρόνια τώρα ήταν συνεπής στη δουλειά της και με την στάση της δεν έθιγε, δεν προκαλούσε αλλά σεβόταν τους συναδέλφους της, είναι ανεπίτρεπτο να απολύεται χωρίς αιτιολογία, τη στιγμή μάλιστα που η εταιρεία έχει κάνει πολλές προσλήψεις συμβασιούχων το τελευταίο διάστημα.

Για μια ακόμη φορά γίνεται καθαρό πως στις επιθέσεις της εργοδοσίας μόνο η συλλογική πάλη μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και να ανατρέψει αυταρχικές αποφάσεις.

Θέλουμε δουλειά με συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας και μεροκάματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και όχι απολύσεις.

ΠΑΝΤΙΕΡΑ