Οι ιατρικές γνωματεύσεις που επιβεβαιώνουν τον βασανισμό του Αρη Παπαζαχαρουδάκη

Την ιατρική γνωμάτευση μετά τη σύλληψή του και τα όσα συνταρακτικά καταγγέλλει ως βασανισμό μέσα στη ΓΑΔΑ πήρε στα χέρια του ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης και αποκαλύπτει το «Documento». Παράλληλα, συνεχίζονται οι κινήσεις ώστε να κατατεθεί η μήνυση από την αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα, με τη συγκρότηση της νομικής ομάδας που θα υποστηρίξει την υπόθεση. Άννυ Παπαρούσου, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Ιωάννα Κούρτοβικ οι τέσσερις δικηγόροι που ανέλαβαν την υπόθεση. «Με τις μέλισσες λοιπόν, ποτέ με τους λύκους. Α, και ποτέ με τους Κούγιες» σχολιάζει ο Α. Παπαζαχαρουδάκης.
Όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης, η νομική ομάδα αποτελείται από τους Κ. Παπαδάκης, Ι. Κούρτοβικ, Α. Παπαρούσσου και τον Θανάση Καμπαγιάννη.

«Στην ανακοίνωσή μας σχετικά με την απόφαση μας να μηνύσουμε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τονίσαμε ότι θα ψάξουμε τους εντιμότερους, τους καλύτερους, τους συμβολικότερους των δικηγόρων. Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές μας ήταν πολλές. Και αν ρωτήσετε “γιατί αυτούς και όχι άλλους”. Η απάντηση είναι γιατί στον τέταρτο μάθαμε ότι στην δίκη θα είναι οι τρείς. Και στον τρίτο ότι στην προδικασία θα είναι οι δύο. Αλλά για εμάς δεν έχει σημασία. Ζητάμε όσους λέει η συνείδησή μας» σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Α. Παπαζαχαρουδάκης και προσθέτει:
«Διαλέξαμε λοιπόν μερικούς απο τους ανθρώπους που στιγματίζουν την εποχή τους. Η Άννυ Παπαρούσσου, αυτό το αξιοθαύμαστο κράμα ανθρωπιάς και δικηγορικής ήταν στο πλάι μου εξαρχής, από όταν απάντησα στην αντιτρομοκρατική ότι “δέχομαι μόνο την Άννυ”. Ο Κώστας Παπαδάκης και ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δύο από τους ανθρώπους που επί πέντε έτη έχασαν τον ύπνο τους, μόχθησαν σαν λίγους για να κλείσουν την Χρυσή Αυγή πίσω από τα κάγκελα. Και το έκαναν. Την Ιωάννα Κούρτοβικ, μια γυναίκα που έχει υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα σαν λίγους, την περίφημη δικηγόρο του Δημήτρη Κουφοντίνα που μαζί του έχουν καταφέρει να αναδείξουν τον πραγματικό τρομοκράτη αυτής της κοινωνίας. Το τελευταίο μάθημα άλλωστε είναι ακόμα φρέσκο, μας το έδωσαν πριν κάτι εβδομάδες θαρρώ. Όλοι τους με το που άκουσαν για την υπόθεση αυτοδιατέθηκαν δίχως δεύτερη ερώτηση και οφείλω να τους ευχαριστήσω θερμά. Είναι τιμή μου και ανυπομονώ να τρέξουμε αυτόν τον μαραθώνιο μαζί»
«Με τις μέλισσες λοιπόν, ποτέ με τους λύκους. Α, και ποτέ με τους Κούγιες. Προχωράμε..» καταλήγει ο Α. Παπαζαχαρουδάκης.
«Μετά την απαγωγή και τον βασανισμό του συντρόφου μας Άρη Παπαζαχαρουδάκη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και αφότου βεβαιωθήκαμε ότι είναι ελεύθερος, έξω, μαζί μας, αμέσως βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα παραδοσιακό ηθικό δίλημμα. Πώς θα αντιμετωπίσουμε ανοιχτά, μετωπικά, αυτούς που δεν κατάφερε ποτέ κανείς να προσεγγίσει; Μια υπηρεσία που δρα με την απόλυτη ανοχή του κράτους, με παραχωρημένες υπερεξουσίες, με χρηματοδότηση εκατομμυρίων, υπεροπλία και πλήρη ανωνυμία. Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις σκιές που τερατούργησαν πάνω στο κορμί του και μάλιστα όταν αυτές βρίσκονται στο σκοτάδι;» ανέφερε σε κείμενό της την Κυριακή η αναρχική συλλογικότητα «Μασόβκα», ενώ λίγο παρακάτω τονίζει:
«Αποφασίσαμε κάτι σπάνιο ακόμη και για εμάς τους ίδιους. Να αφήσουμε πίσω την καθαρότητα μιας ιδεολογικής άρνησης που θα εξέθετε μεν την υποκρισία της αστικής δικαιοσύνης. Αλλά θα άφηνε ανοιχτή την πόρτα για τον επόμενο βασανισμό. Το επόμενο θύμα. Να αφήσουμε στο πλάι τις διαφορές μας με άλλους πολιτικούς χώρους ή ατομικότητες – πάντοτε στα πλαίσια του λογικού βέβαια. Να τρέξουμε έναν αγώνα, από αυτούς στους οποίους δεν πιστέψαμε ποτέ. Και ακόμη δεν πιστεύουμε. Αλλά που γνωρίζουμε ότι με την ανάλογη κοινωνική στήριξη, μπορούν να φέρουν ελάχιστες νίκες. Από αυτές στις οποίες υποσχόμαστε ότι ακόμη και αν έρθουν- πράγμα δύσκολο – δεν θα συνηθίσουμε.
Αποφασίσαμε λοιπόν να μηνύσουμε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία»
Λίγες ώρες νωρίτερα, το «Documento» έδωσε στη δημοσιότητα την ιατρική γνωμάτευση από το Θριάσιο Νοσοκομείο, που επιβεβαιώνει και αυτή, μετά τις σχετικές φωτογραφίες, όσα καταγγέλλει. Παράλληλα όμως, ο ίδιος χαρακτηρίζει «ύποπτη» την καθυστέρηση στην έκδοση της γνωμάτευσης, για την οποία πέρασαν 17 μέρες, ενώ υποστηρίζει επίσης ότι δεν καταγράφει τραύματα που ήταν εξόφθαλμα, αλλά και δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο νεφρό του, με το συγκεκριμένο σημείο του σώματός του να εμφανίζεται σε φωτογραφία να έχει πρηστεί αρκετά.


Λίγες μέρες νωρίτερα, ο ίδιος ο Άρης Π. είχε δώει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα τραύματά του.


Ημεροδρόμος