Η μαφία της ΕΛ.ΑΣ και όλου του «καλού κόσμου» (Νονοί της νύχτας, πολιτικοί, δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι)

Δεν θα λέγαμε ότι μάθαμε κάτι καινούργιο και εντυπωσιακό από το δημοσίευμα που προβάλλει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα Documento. Η ιστορία σε γενικές γραμμές είναι γνωστή.
Ας κάνουμε όμως μια γενικότερη εισαγωγή, ειδικά για τους νέους αναγνώστες μας, ώστε να μπορούν να αντιληφθούν πώς έχει η όλη κατάσταση και να μην μείνουν μόνο στην επιφάνεια, όπως παρουσιάζεται από το δημοσίευμα που υπάρχει στην εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη και για το οποίο παραθέσουμε ολόκληρο.. 
Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία, και με προσωπική επιλογή του Α. Τσίπρα, διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο Γιάννης Ρουμπάτης.Αυτός δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Εχει μια μακρά δημόσια παρουσία. Από την εποχή που απασχολούταν στις εκδόσεις Κοσκωτά, μέχρι την θητεία του σαν κυβερνητικό εκπρόσωπος και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα ικανό άτομο του παρασκηνίου. Οταν λοιπόν στις 30/1/15 ανέλαβε την διοίκηση της πιο βρόμικης υπηρεσίας του ελληνικού κράτους, διαπίστωσε ένα αδυσώπητο πόλεμο ανάμεσα στις κλίκες -είχαν στηθεί επί διοίκησης Μπίκα και συνεχίστηκαν επί Δραβίλλα– μέσα στην ΕΥΠ.
Πράκτορες και τεχνικοί της ΕΥΠ είχαν στήσει έναν μηχανισμό υποκλοπών, εκβιασμών, επιλεγμένης πληροφοριοδότησης πολιτικών και μπίζνας πληροφοριών και έτσι θησαύριζαν.Οπως όμως συμβαίνει και στις καλύτερες συμμορίες υπήρξαν αλληλοκαρφώματα και κάποια απ’ αυτά τα λαμόγια προσέγγισαν τον Ρουμπάτη.(Ολη αυτή η ιστορία έφερε τον κωδικό ΟΛΕΦ, Είχε στηθεί δηλαδή μια ιδιωτική ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ, αλλά το θέμα δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντα αυτής της ανάρτησης).
Ο Γ. Ρουμπάτης, λοιπόν, με το που αναλαμβάνει την διοίκηση της ΕΥΠ και αποκτά γνώση για το τι κατάσταση επικρατεί στο εσωτερικό της, έχοντας την απόλυτη συμπαράσταση του τότε πρωθυπουργού Τσίπρα, στήνει τον δικό του μηχανισμό. 
Περιθωριοποιεί όλα τα στελέχη της ΕΥΠ που δεν είχε εμπιστοσύνη, προσλαμβάνει δεκάδες άτομα της επιλογής του και παράλληλα η κυβέρνηση του χορηγεί ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να αποκτήσει η ΕΥΠ  υπερσύγχρονο εξοπλισμό με τον οποίο μπορεί να πραγματοποιεί πάσης φύσεως υποκλοπές σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, σε διαδικτυακές επικοινωνίες και με την συνδρομή πρακτόρων να πραγματοποιεί ασφυκτικές παρακολουθήσεις «επιλεγμένων ατόμων».
Πανέξυπνος άνθρωπος, χαμηλών τόνων και του παρασκηνίου ο Ρουμπάτης, είχε εξ’ αντικειμένου ένα σκοτεινό βρόμικο ρόλο. Δεν ήταν όμως τόσο άθλιος. (Και κάτι σχετικά άγνωστο, που έχει κυκλοφορήσει, χωρίς όμως να ξέρουμε κατά πόσο ισχύει.  Πιθανόν ο Ρουμπάτης αισθάνθηκε ενοχές για την συνεργασία της υπηρεσίας του με την ΜΙΤ, η οποία στράφηκε ενάντια σε Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές  που ζούσαν στην χώρα μας, και έτσι δεν δέχτηκε -όπως τον πίεσαν- η ΕΥΠ να εμπλακεί σε προβοκάτσια σε βάρος του αναρχικού χώρου). 
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Ρουμπάτης προσπαθεί να φτιάξει τον δικό του μηχανισμό και να διαλύσει το παρακρατικό κύκλωμα που υπήρχε δεκαετίες στα σώματα καταστολής. 

Με δικούς του λοιπόν ανθρώπους και με την άριστη τεχνολογία που διαθέτει η ΕΥΠ ξεκινάει μια έρευνα για ένα απίστευτο παρακρατικό κύκλωμα που υπήρχε. Πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό όλος ο «καλός κόσμος». 
Με το που γίνεται γνωστό ότι έχει ολοκληρωθεί η έρευνα στα τέλη του 2017, -αποσπασματικά σημεία της δικογραφίας δημοσιεύτηκαν το 2020- τα μέλη του πανίσχυρου κυκλώματος  (ο τζίρος από το σύνολο των εγκληματικών δραστηριοτήτων του ανερχόταν σε περίπου 1,5-2 δισ. ευρώ) προσπαθούν να υπονομεύσουν την ΕΥΠ και τον διοικητή της. Αυτό που καταφέρνουν είναι να λιμνάζει τόσα χρόνια η δικογραφία και όσα στοιχεία έχουν δει την δημοσιότητα να είναι γενικά κι αόριστα. 
Πρόκειται για ένα πιο ισχυρό κύκλωμα με πιο ισχυρές διασυνδέσεις. στο οποίο εμπλέκονται νονοί της νύχτας, αστυνομικοί, πολιτικοί, δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ DOCUMENTO