Η ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia από τους αλληλέγγυους, από τον κόσμο του αγώνα

Στα χέρια του αλληλέγγυου κόσμου, του κόσμου του αγώνα σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι η ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia η οποία δραστηριοποιείται από το 2008 στη Θεσσαλονίκη. Τρία χρόνια μετά την πρώτη φασιστική επίθεση που είχε δεχθεί το το κτίριο της κατάληψης ο αγώνας για την ανοικοδόμηση συνεχίζεται. «Ό,τι αυτοί καταστρέφουν, εμείς, με τα χέρια μας και τα χέρια των συντρόφων μας, μπορούμε να το ξαναχτίσουμε και να το κάνουμε να ανθίσει ξανά» αναφέρεται στο κείμενο της καμπάνιας για οικονομική ενίσχυση.The Press ProjectΤρίτη 20 Απρίλιος 2021 Αναρτήθηκε: 16:51:00

Καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα για την ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες. «Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο, τον κόσμο του αγώνα σε Ελλάδα και εξωτερικό να στηρίξει την προσπάθεια μας αυτή. Η αλληλεγγύη είναι αυτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα» αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.
Το κείμενο της κατάληψης Libertatia:
Η κατάληψη Libertatia, δραστηριοποιείται από το 2008 στη Θεσσαλονίκη. Στις 21/1/2018, κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, ομάδα φασιστών πυρπολούν το κτίριο της κατάληψης Libertatia, ενώ την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη αντι-εθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα.
Από την πρώτη στιγμή, επιθυμία της συνέλευσης και των μελών της κατάληψης όσο και του αλληλέγγυου κόσμου, ήταν να ανοικοδομηθεί το κτίριο και η κατάληψη Libertatia να συνεχίσει την πολιτική της παρουσία. Να συνεχίσουμε να στεγάζουμε τους αγώνες μας κάνοντας ταυτόχρονα μια ξεκάθαρη δήλωση ενάντια στο φασισμό. Ό,τι αυτοί καταστρέφουν, εμείς, με τα χέρια μας και τα χέρια των συντρόφων μας, μπορούμε να το ξαναχτίσουμε και να το κάνουμε να ανθίσει ξανά.
Έχουν περάσει 3 χρονιά πλέον κι ο αγώνας για την ανοικοδόμηση συνεχίζεται. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεχτήκαμε 3 κατασταλτικές επιθέσεις με σκοπό την παρεμπόδιση των εργασιών. Το αποτέλεσμα αυτών είναι 16 συλλήψεις με γελοίες κατηγορίες όπως «καταστροφή ιστορικού μνημείου», την ίδια ώρα που δεν έχει υπάρξει κανένα κατηγορητήριο και καμία σύλληψη για τους πραγματικούς καταστροφείς εμπρηστές του κτιρίου. Αυτές οι επιθέσεις όμως δεν κατάφεραν να να μας τρομοκρατήσουν, παρά να ατσαλώσουν το πείσμα μας για την συνέχιση του δίκαιου αγώνα της ανοικοδόμησης.
Η ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia είναι υπόθεση όλου του αντιφασιστικού, αναρχικού κι επαναστατικού κινήματος, όλου του κόσμου του αγώνα. Είναι υπόθεση της συνολικής υπεράσπισης των καταλήψεων, καθώς η συνέχιση κι ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανοικοδόμησης περνάει πολύ ισχυρά μηνύματα απέναντι στην κρατική καταστολή και τη φασιστική βία και εδραιώνει έναν πολύ δυνατό συμβολισμό μέσα σε μια γενικευμένη κατασταλτική συνθήκη.
Υψώνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης στο πλευρό των δομών αγώνα, των καταπιεσμένων, των από τα κάτω, των μεταναστών-τριών και όποιου αγωνίζεται για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας. Τέλος, δηλώνουμε ξεκάθαρα για ακόμη μια φορά ότι η κατάληψη Libertatia θα συνεχίσει την παρουσία της ως δομή αγώνα απέναντι στην κρατική καταστολή και τη φασιστική βία. Ο δίκαιος αγώνας για την ανοικοδόμησή της θα συνεχιστεί κόντρα στις απειλές και τους τραμπουκισμούς κράτους και παρακράτους, λειτουργώντας ως μια σημαντική κινηματική παρακαταθήκη, σημείο αναφοράς και πρόταγμα μέσα σε μια συνθήκη διαρκούς καταστολής.
Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο, τον κόσμο του αγώνα σε Ελλάδα και εξωτερικό να στηρίξει την προσπάθεια μας αυτή. Η αλληλεγγύη είναι αυτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα.
https://www.firefund.net/rebuildlibertatia