Eτσι κι αλλιώς κοροϊδία είναι

«Προς διευκόλυνση των εργαζομένων και των εργοδοτών», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η εφαρμογή των υποχρεωτικών self-test σε λιανεμπόριο, εστίαση, τράπεζες, μεταφορές και τρεις-τέσσερις ακόμη κλάδους θα αρχίσει από τις 3 του Μάη. Δε θα έγραφαν ποτέ «προς διευκόλυνση της κυβέρνησης», αλλά αυτή είναι η αλήθεια, καθώς ψάχνουν να βρουν self-test στην Κίνα κι αυτά που παρέλαβαν δεν επαρκούν (ειδικά μετά την αποχώρηση ενός μεσάζοντα που κηρύχτηκε έκπτωτος).

Ετσι κι αλλιώς κοροϊδία είναι τα self-test, αλλά η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων έδειξε ακόμα και σ’ αυτόν τον τομέα την ανεπάρκεια και την ανικανότητά της. Ηταν 19 του Μάρτη όταν ο Σκέρτσος ανακοίνωσε με μπόλικα ταρατατζούμ ότι από τον Απρίλη κάθε πολίτης θα δικαιούται ένα δωρεάν self test την εβδομάδα και έτσι θα γίνονται 10.000.000 elf test την εβδομάδα. Ο Απρίλης βγαίνει με self test μόνο στα σχολεία. Και βλέπουμε. Αλλωστε και για τον Μάη παρήγγειλαν μόνο 18 εκατομμύρια κομμάτια, αντί για 40 εκατομμύρια που έλεγε ο Σκέρτσος.

Πρεμούρα

Ο γνωστός ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός δεν κρατιόταν. Αποφασίστηκε να ανοίξουν από το Σάββατο του Λαζάρου τα mall, τα εκπτωτικά χωριά και τα ινστιτούτα αισθητικής και να επανέλθει το click inside σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη και έσπευσε να το «πουλήσει» σαν δική του επιτυχία με δελτίο Τύπου από τις τρεισίμισι, χωρίς να περιμένει τις έξι που ήταν προγραμματισμένο να το ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς παρέα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου.

Δόξες

Χαρείτε συνέλληνες, άμα τω ακούσματι της χαρμοσύνου ειδήσεως: «Επικεφαλής του Cluster για τον Αγροδιατροφικό Τομέα του ICC WOMEN HELLAS η Φωτεινή Αραμπατζή», ήτις προέβη εις βαρυσήμαντον δήλωσιν: «Η ιστορική ευκαιρία που αναδύεται για τον ελληνικό Αγροδιατροφικό Τομέα συναντά τη μεγάλη ευκαιρία αποφασιστικής συμμετοχής των γυναικών σ’ αυτόν».

Τι δεν καταλαβαίνετε; Τι είναι το ICC WOMEN HELLAS; Ούτε εμείς το ξέρουμε, υποθέτουμε όμως -με τόσο… βαρύ τίτλο και μάλιστα στ’ αγγλικά- ότι θα είναι κάποιος θεσμός με διεθνή ακτινοβολία. Το συμπεραίνουμε και από το γεγονός ότι ο «συνεργατικός σχηματισμός (Cluster)» (καμιά σχέση με τα cluster που λέει συνέχεια ο Χαρδαλιάς) είναι «μία πρωτοβουλία της προέδρου του ICC WOMEN HELLAS κ. Μαρίνας Γιαβρόγλου, που στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας». «Στο Cluster συμμετέχουν επίσης οι κυρίες Νίκη Γιαβρόγλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος “Ελληνικά Εκλεκτά Ελαια“- θυγατρική της “Soya Mills” και Αμαλία Καραγκούνη – Κύρτσου, Καθηγήτρια Βιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Μέλος Συντονιστικής ICC WOMEN HELLAS».

Πού τα πληροφορηθήκαμε όλ’ αυτά; Εξέδωσε δισέλιδο Δελτίο Τύπου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων!

Αμα κοιτάς μόνο το μαλλί…

«Δεν ήταν και τίποτα σπουδαία πρακτικά αυτά που βρήκατε, τα πιο ανώδυνα βρήκατε», πέταξε η Βούλτεψη στον Φάμελλο, με τον οποίο συνευρέθηκε σε τηλεοπτικό πάνελ, συνοδεύοντας την ατάκα της μ’ εκείνο το σαρκαστικό γελάκι που την έχει κάνει διάσημη (μαζί με το… μαλλί, φυσικά). Αρα, υπάρχει λόγος που η κυβέρνηση δε δίνει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της περιβόητης επιτροπής των λοιμωξιολόγων: δε θέλει να βγουν στη φόρα πράγματα που δεν τη συμφέρουν. Εννοείται πως ο Φάμελλος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την πάσα που του έδωσε η Βούλτεψη. Σκοράρισε σε κενή εστία, για να επιβεβαιωθεί η παροιμία ότι το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται.

ΥΓ. Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι τα αποσπασματικά πρακτικά δύο συνεδριάσεων δεν τα βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η δεξιά «δημοκρατία» τα δημοσιοποίησε.

«Απεργία»… χωρίς συγκέντρωση!

Το περιεχόμενο (πιο γενικόλογο και αόριστο πεθαίνεις) δε χρειάζεται να το σχολιάσουμε. Την παράλειψη, όμως, θα τη σχολιάσουμε: δεν κάνουν πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση! Εστω αυτή τη συγκέντρωση με τους 50-100 νοματαίους, που όλοι κοίταζαν το ρολόι πότε θα τελειώσει ο ομιλητής για να πάνε για τσίπουρα. Ο κοροναϊός τους έσωσε. Εβαλαν «απεργία» τρίτη μέρα του Πάσχα, ο Χατζηδάκης τους την έκανε αργία κι έτσι θα πιουν τα τσίπουρα άκοπα.

Καλύτερα να το βούλωνε

Η είδηση είναι λίγο μπαγιάτικη, αλλά δεν πρέπει να περάσει ασχολίαστη. Η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη, με αφορμή τα γενέθλιά της, έγραψε στους λογαριασμούς της στα social media: «Αφήνω πίσω μου μόνο τις πίκρες. Και παίρνω όλες τις λύπες και τις χαρές των χρόνων που πέρασαν για να στολίσουν τα χρόνια που έρχονται».

Ενίοτε ακόμα και μια παπάρα μπορεί να προκαλέσει. Τι λύπες μπορεί να έχει κάποια που κατάφερε να παντρευτεί το γόνο μιας από τις ισχυρότερες και πλουσιότερες πολιτικές φαμίλιες της χώρας και εξ αιτίας αυτού του γεγονότος να βρεθεί από νηπιαγωγός… γιατρός; Μας δουλεύετε, μαντάμ;

ΚΟΝΤΡΑ