Δολοφονήθηκε συνήγορος πρώην αντιπροέδρου στο Εκουαδόρ

Ο δικηγόρος Χάρισον Σαλσέδο, νόμιμος συνήγορος του πρώην αντιπροέδρου του Εκουαδόρ, Χόρχε Γκλας, δολοφονήθηκε σήμερα σε δρόμο της πρωτεύουσας, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Ο Σαλσέδο ήταν συνήγορος του πρώην αντιπροέδρου Γκλας – επί κυβέρνησης Κορέα – στις υποθέσεις δωροδοκιών και Σίνγκε, και κατήγγειλε επανειλημμένα διώξεις της κυβέρνησης σε δικηγόρους υπεράσπισης σε υποθέσεις που θεωρήθηκαν εμβληματικές σε αυτήν τη χώρα.Ο βίαιος θάνατος ήταν αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι τραυμάτων από σφαίρες, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκθέσεις.

Σύμφωνα με μάρτυρες του περιστατικού, το όχημα στο οποίο επέβαινε ο δικηγόρος δέχτηκε επίθεση από άλλο αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα σε κεντρική αρτηρία στα βόρεια της πρωτεύουσας.

Από την πλευρά του, ο εθνικός διευθυντής της δικαστικής αστυνομίας, Μανουέλ Ινίγουες, δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας  συλλέγουν πληροφορίες για να διερευνήσουν τις αιτίες του συμβάντος. Οι ενέργειες που διεξάγονται περιλαμβάνουν τη συνεργασία ενστόλων για τον έλεγχο επαρχιακών περασμάτων.

prensa-rebelde.blogspot.com/