Η απάντηση της Μ. Θεοδωρίδου για τον θάνατο 44χρονης μια μέρα μετά τον εμβολιασμό της

Η Μαρία Θεοδωρίδου, καθηγήτρια παιδιατρικής και πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, απάντησε σχετικά με το περιστατικό θανάτου 44χρονης στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, ύστερα από τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο AstraZeneca.

Συλλυπήθηκε την οικογένεια της 44χρονης, γνωστοποίησε ότι μόλις η Επιτροπή ενημερώθηκε για αυτό το γεγονός αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες.

Δήλωσε ότι υπάρχει μία χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό καθώς έγινε μία ήμερα μετά και για αυτό υπάρχει ενδελεχής έλεγχος.

«Διεξάγεται λεπτομερής έλεγχος. Το μεσημέρι έγινε και η νεκροτομή από την οποία έχουμε ενημερωθεί αρχικά προφορικά. Σύμφωνα με αυτή δεν συνδέεται με θρομβώσεις. Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο έμφραγμα» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική όπως γίνεται με όλα τα περιστατικά.

Ο σύζυγος της 44χρονης μιλώντας στο  Ράδιο Θεσσαλονίκη είπε ότι η γυναίκα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.Λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό έκανε έναν πυρετό που αντιμετώπισε με αναλγητικό, ενώ μέσα στη νύχτα αισθάνθηκε έντονη δυσφορία, με αποτέλεσμα να καταλήξει παρά τις προσπάθειες των γιατρών και της μονάδας ανάνηψης που κατέφτασε επειγόντως στο σπίτι.

Ημεροδρόμος