Η δύναμη της φωνής μας

Της Τ. Γ.
Τρία γεγονότα, τρεις μικρές νίκες που κερδήθηκαν γιατί κάποιοι ύψωσαν τη φωνή τους, κάποιοι δεν σιώπησαν … 
➤ Μετά τις δυναμικές και μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις, αποσύρθηκε το προσχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ. Το Υπουργείο Υγείας, απέσυρε το προσχέδιο, δίνοντας διορία δυο μηνών στους εργαζομένους να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Μια πρώτη δικαίωση, και ο αγώνας συνεχίζεται … 
➤ Ενα ακόμα ρατσιστικά περιστατικό, συνέβει σε λεωφορείο της Αθήνας, όπου ένας φασίστας ελληναράς οδηγός, εφαρμόζοντας αντιλήψεις βγαλμένες απ’ τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας, απαίτησε από αλλοδαπά μετανάστη, να παραχωρήσει τη θέση του σε μια ρατσίστω κυράτσα. Οι έντονες αντιδράσεις χρηστών των social media, οδήγησαν τον ΟΣΥ, να καταδικάσει το περιστατικό, ενεργοποιώντας τις διαδικασίες για πειθαρχικό έλεγχο του οδηγού. 
➤ Η γενναία απόφαση μιας 22χρονης κοπέλας να καταγγείλει τον επίδοξο βιαστή της, είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του, αλλά ταυτόχρονα και την αποκάλυψη παρόμοιων περιστατικών, όπου το συγκεκριμένο υποκείμενο είχε πρωταγωνιστήσει, σκορπώντας το φόβο και τον τρόμο, στα θύματα του.  ΜΙΛΑ.Η σιωπή είναι υποταγή, υποδούλωση υποτέλεια και υποχώρηση στο άδικο.  

tsak-giorgis.blogspot.com/