Σε πανικό οι Ελληνες δημοσκόποι

Αρκετές φορές στον ιστότοπο μας έχουμε αναφερθεί για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων. (Χαρακτηριστικά δείτε εδώ και εδώ).

Ανεξάρτητα, λοιπόν, ποια είναι η δικιά μας άποψη για τις λεγόμενες μετρήσεις των απόψεων της φερόμενης κοινής γνώμης, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον πανικό που δημιούργησε στους ντόπιους δημοσκόπους τα στοιχεία που Ευρωβαρόμετρου, που είδαν πρόσφατα την δημοσιότητά.

Κι αυτό μόνο σαν μια σπασμωδική κίνηση με στοιχεία πανικού μπορείς να χαρακτηρίσεις την ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών Δημοσκοπήσεων. και Έρευνας Αγοράς.

 «Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται μία μεμονωμένη δημοσκόπηση για να αμφισβητηθούν όλες οι υπόλοιπες», μας γράφουν οι Ελληνες δημοσκόποι για να ισχυριστούν στην συνέχεια ότι η σύγκριση μεταξύ των αποτελεσμάτων του Ευρωβαρόμετρου και των δημοσκοπήσεων είναι αδόκιμη, λόγω διαφορών στην μεθοδολογία, στον χρόνο διεξαγωγής και στις κλίμακες καταγραφής των απόψεων των πολιτών.

Αστείες δικαιολογίες ψελλίζουν οι ντόπιοι δημοσιολόγοι αφού τα αποτελέσματα των δικών τους «ερευνών» απέχουν έτη φωτός από τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου. Μην έχοντας, λοιπόν την δυνατότητα να αντικρούσουν την αξιοπιστία του Ευρωβαρόμετρου κάνουν λόγο για .. μεθοδολογία και … πίτσες μπλε ..

tsak-giorgis.blogspot.com/