«Επιτελικό» μπάχαλο: Ο ένας λέει «εκκένωση» του Αγ. Στεφάνου κι ο άλλος «κλείστε τις καμινάδες»!

Διαταγή εκκένωσης των οικισμών Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23:00 μετά από εισήγηση του Διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής Κ. Θεοφιλόπουλου, όπως καταγράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τον Άγιο Στέφανο, όμως, υπάρχει και άλλη «διαταγή» που δεν λέει ακριβώς αυτό! Διαβάστε τι γράφει ο Δήμος Διονύσου, όπου υπάγεται ο Άγιος Στέφανος: 

«Για καθαρά προληπτικούς λόγους η Περιφέρεια Αττικής μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής έχει υπογράψει μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής την προληπτική εκκένωση του Καπανδριτίου καθώς και του Αγίου Στεφάνου, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος αν προκύψει σοβαρό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Διονύσου κρίνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, σε κάθε περίπτωση όμως το ενδεχόμενο υλοποίησης της εκκένωσης θα επανεξεταστεί στη συνέχεια ανάλογα με τις εξελίξεις. Μέχρι τότε όσοι μένετε στον Άγιο Στέφανο να είστε σε ετοιμότητα και να κλείσετε καμινάδες, πόρτες και παράθυρα σύμφωνα με μήνυμα που έχετε λάβει από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Ψυχραιμία κι όλα θα πάνε καλά».

Το ερώτημα, για τους κατοίκους του Αγίου Στεφάνου, είναι συγκεκριμένο: Αφήνουν τις εστίες τους, όπως εισηγείται η Πυροσβεστική και επικυρώνει με την υποργαφή της η Π.Ε Αν. Αττικής, ή μένουν σε «ετοιμότητα», όπως τους ζητά ο Δήμος;  Πάντως, λίγο πριν τα μεσάνυχτα να φλέγεται η Αττική και να σου λέει ο ένας να εγκαταλείψεις το σπίτι σου κι ο άλλος να μείνεις ψύχραιμος και να «κλείσεις τις καμινάδες», είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω υπάρχει και τρίτη εκδοχή! Αυτή του μηνύματος από το 112 που αφορά οικισμούς του Αγίου Στεφάνου: «Αν βρίσκεστε στον Οικισμό Πευκόφυτου ή τον Οικισμό Ποντίων της περιοχής του Αγίου Στεφάνου εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμία»

Ημεροδρόμος