Λάρισα: Ένταση και επεισόδια κατά την υποδοχή της «Αμάλ» (βίντεο)

Ξενοφοβικές αντιδράσεις από ολιγομελή ομάδα ατόμων ενάντια στο ταξίδι της «Αμάλ» – Προπηλάκισαν κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση

Ένταση σημειώθηκε στη Λάρισα κατά την έλευση της κούκλας «Αμάλ» που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και σε άλλες χώρες συμβολίζοντας το ταξίδι των κατατρεγμένων παιδιών που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ομάδα ατόμων προπηλάκισε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση της Αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, οπότε και ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της εκδήλωσης. Πλήθος πολιτών της Λάρισας και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, στις καμάρες στο ύψος της οδού Καλλιθέας, όπου και θα ξεκινούσε η εκδήλωση για την υποδοχή της «Αμάλ»

Συνοδεία μικρών και μεγάλων, η μικρή «Αμάλ» θα όδευε προς τον Μύλο του Παππά, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Ωστόσο, στη γέφυρα του Πηνειού είχαν συγκεντρωθεί άτομα με ξενοφοβικά κίνητρα που διαφωνούν με την εκδήλωση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν προπηλακισμοί.Τα άτομα εμποδίστηκαν από τον κόσμο να προσεγγίσουν στον Μύλο του Παππά. Στην περιοχή έκανα την εμφάνισή τους και δυνάμεις των ΜΑΤ που αποσόβησαν όλες τις προσπάθειες των ατόμων να πλησιάσουν το χώρο της εκδήλωσης.

alfavita.gronlarissa.gr