«Ο Σίμος Κεδίκογλου λαμβάνει παράτυπα επίδομα ενοικίου»

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ν. Παπανδρέου αναφέρει ότι ο Σ. Κεδίκογλου σύμφωνα με το πόθεν έσχες του είναι ιδιοκτήτης διαμερισμάτων και στην Αθήνα, ωστόσο εισπράττει 12.000 ευρώ τον χρόνο για επίδομα ενοικίου

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ευβοϊκή Γνώμη» ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην νομάρχης Εύβοιας, Νίκος Παπανδρέου, καταγγέλλει τον βουλευτή Σίμο Κεδίκογλου ότι λαμβάνει παράτυπα επίδομα ενοικίου.https://c9fe9d36de66fc083cb47e22f5dd7e40.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Όπως αναφέρει ο Ν. Παπανδρέου, ο Σίμος Κεδίκογλου σύμφωνα με το πόθεν έσχες του είναι ιδιοκτήτης διαμερισμάτων και στην Αθήνα, ωστόσο εισπράττει 12.000 ευρώ τον χρόνο για επίδομα ενοικίου.

Παράλληλα υπενθυμίζει την περίπτωση παραίτησης της Ράνιας Αντωνοπούλου και καλεί την ηγεσία της Ν.Δ. να αποπέμψει τον βουλευτή.

Σε δήλωσή του στην ίδια εφημερίδα ο Σ. Κεδίκογλου απαντά: «Όπως φαίνεται και στη δήλωση του πόθεν έσχες, έχω την ψιλή κυριότητα δύο διαμερισμάτων στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στην Αθήνα, 72 και 93,5 τ.μ. αντίστοιχα. Δεν μπορώ να τα εκμεταλλευτώ και, όπως όλοι οι βουλευτές της επαρχίας, δικαιούμαι το επίδομα. Την επικαρπία των ακινήτων έχει η μητέρα μου, η οποία και διαμένει στην Αθήνα. Αν κάποιοι έχουν αντίρρηση, δεν είναι δικό μου θέμα. Μια ζωή νοίκιαζα σπίτια στην Αθήνα».

Η επιστολή του Ν. Παπανδρέου:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ της 9ης Μαρτίου 2018 που αφορά επίδομα ενοικίου βουλευτών, με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο πλούσιος και πολυτάλαντος βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου εισπράττει τις 12.000 € το χρόνο για επίδομα ενοικίου.

Όπως ευθαρσώς αναφέρεται στο δημοσίευμά το επίδομα αυτό θεσμοθετήθηκε το 1994 και αφορούσε του βουλευτές επαρχίας που δεν ζούσαν στην Αθήνα και ήταν υποχρεωμένοι να περνούν πολλές ημέρες του μήνα στην πρωτεύουσα για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Πιστεύω ότι δεν αφορά και δεν αφορούσε «μόνιμους» κατοίκους Αθηνών που για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν εξελέγησαν στην περιφέρεια.

Επειδή ο κος Κεδίκογλου είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών από γεννήσεως και δήλωσε στην εφημερίδα ότι «πρέπει να αποφασίσουμε το επίπεδο του βουλευτή που θέλουμε και ότι ίσως κάποιοι τον προτιμούν ακόμη και άστεγο»  θα ήθελα να ρωτήσω.https://c9fe9d36de66fc083cb47e22f5dd7e40.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Ο κος Κεδίκογλου μέχρι την ημέρα που εξελέγη βουλευτής ήταν άστεγος; Πιστεύω ότι ως μόνιμος κάτοικος Αθηνών παρατύπως λαμβάνει αυτό το επίδομα αφού δε και κατά την δήλωσή του στο πόθεν έσχες φέρεται ως ιδιοκτήτης διαμερισμάτων και ακινήτων στην Αθήνα και αλλού.

Ο κος Πρωθυπουργός απέπεμψε τους δύο υπουργούς του, την κα Αντωνοπούλου και το σύζυγό της κο Παπαδημητρίου διότι και αυτοί παρατύπως εισέπραξαν το επίδομα αφού διέθεταν διαμέρισμα στη Γλυφάδα και επέστρεψαν τις 23.000 €.

Πιστεύω ότι το ίδιο ακριβώς πρέπει να γίνει και για τον κο Κεδίκογλου διότι όπως λέει «ο Λαός μας, ο οποίος δοκιμάζεται σκληρά, «η γυναίκα του Κάισαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται». Δυστυχώς στην περίπτωση του κου Κεδίκογλου αυτό δεν φαίνεται να ισχύει.

Έχει ενδιαφέρον ακόμη να πληροφορηθούν οι πολίτες με ποιο τρόπο, με ποια στοιχεία, εισπράττει ο φτωχός και άστεγος κος Κεδίκογλου.

Γιατί οι πολίτες απαιτούν από τους εκπροσώπους τους τιμιότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια, εντιμότητα και το καλό παράδειγμα!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Με εκτίμηση,

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πρώην βουλευτής Ευβοίας Ν.Δ.

Πρώην Νομάρχης Ευβοίας»

ΑΥΓΗ