Περίμενε «ένα νεύμα» από τον Κ. Μητσοτάκη για «να πάμε σε μια συνεννόηση πολιτική»

Αποκαλυπτικός ως προς τη στρατηγική ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, που επιτρέπει συγκλίσεις σε πρόσωπα και πολιτικές, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την υπόθεση υπουργοποίησης του Ευ. Αποστολάκη. Αναφέρει πως περίμενε ένα …νεύμα από τον Κ. Μητσοτάκη για να συνεννοηθούν. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι «Open» τη Δευτέρα δήλωσε πως «εγώ γνώριζα μια εβδομάδα ότι ο κ. Αποστολάκης έχει δεχτεί κρούση για να αναλάβει» και πρόσθεσε ότι «πήγα την Τετάρτη στη Βουλή και περίμενα να ακούσω, έστω να δω μια κίνηση, ένα νεύμα από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη ότι ενδιαφέρεται να πάμε σε μια συνεννόηση πολιτική, σε μια συναινετική επιλογή για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της πολιτικής προστασίας, στο πλαίσιο όμως της κατανόησης των λαθών που έχουν γίνει ως σήμερα».https://38be06990f761c92f0338a8645218340.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Επιπλέον, δηλώνει ευθέως ότι δεν είχε αρχικά αντίρρηση να υπουργοποιηθεί ο Ευ. Αποστολάκης με την προϋπόθεση ο Κ. Μητσοτάκης να αποδεχθεί ότι ήταν άσχημη η κατάσταση της Πολιτικής Προστασίας. Αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με τον Ευ. Αποστολάκη και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι από την πρώτη στιγμή που με ενημέρωσε, μου ζήτησε τη γνώμη μου, του είπα ότι αν υπάρξει από την πλευρά του πρωθυπουργού η αποδοχή της άσχημης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Πολιτική Προστασία και της ανάγκης να υπάρχει συνεννόηση για την επιλογή ενός προσώπου ικανού, αλλά και αλλαγές στις δομές για να μπορέσει αυτό το πρόσωπο να επιφέρει κάποιες αλλαγές, εγώ δεν θα έχω αντίρρηση. Αλλά αυτό δεν έγινε».

Επέρριψε την ευθύνη στη μη επίτευξη συναίνεσης στους χειρισμούς του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε συνεννόηση, όφειλε αυτή τη συνεννόηση να τη διερευνήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο» και στην ερώτηση «θέλατε ένα τηλεφώνημα από τον κ. Μητσοτάκη; Θέλατε ένα τηλεφώνημα; Αυτό ήταν το θέμα δηλαδή του ναυαγίου;» απάντησε «ήταν και αυτό όμως» προσθέτοντας πως «ο Ευ. Αποστολάκης είναι νυν συνεργάτης μου».

Ορατή είναι η κοινή στρατηγική πλεύση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και από άλλες τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στην ίδια συνέντευξη. Στο θέμα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων αποφεύγει κάθε αναφορά στην ελεύθερη αγορά και την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, ζητώντας απλώς παρέμβαση από τη ΡΑΕ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη δήλωσε πως «ήταν υποστηρικτής και της Συμφωνίας των Πρεσπών, ένθερμος υποστηρικτής» και ανακοίνωσε ότι ο Π. Πολάκης έκανε εμβόλιο…

Πηγη: 902