Αστυνομικοί συνέλαβαν εργαζόμενο μέσα στο υπουργείο Πολιτισμού!

▸Μέσα στο υπουργείο Πολιτισμού αστυνομικοί συνέλαβαν εργαζόμενο που ζήτησε την απομάκρυνσή τους από το χώρο εργασίας του.  Ένα ακόμα σοβαρότατο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας εκδηλώθηκε από αστυνομικούς μέσα στο κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού σε βάρος νομικού συμβούλου του Υπουργείου στο χώρο εργασίας του. Όπως καταγγέλλει η ΚΕΔΔΑ «Κίνηση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες» οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες μέσα στο γραφείο του και τον οδήγησαν σιδεροδέσμιο στο Α.Τ. Εξαρχείων με απειλές του στυλ «θα σε περάσουμε αυτόφωρο» και «σε ξέρουμε, στα έχουμε μαζεμένα», ενώ κατά τη μεταφορά του του έστριβαν τους καρπούς.

Όπως υπογραμμίζει η ΚΕΔΔΑ τον παραπέμπουν ως κατηγορούμενο για «απείθεια» και «εξύβριση αρχής». Αιτία ότι ζήτησε από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν από το χώρο εργασίας του, οι οποίοι αρνήθηκαν και άρχισαν να διαπληκτίζονται. Η διαμαρτυρία του για την επαναλαμβανόμενη εισβολή και παραμονή των αστυνομικών που περιπολούν τη γύρω περιοχή μέσα στους χώρους του Υπουργείου όπου κάθονται και συζητούν, είναι απολύτως δικαιολογημένη. Συγκεκριμένα, η εξυπηρέτηση των περιπολούντων αστυνομικών στο χώρο πέριξ του Υπουργείου Πολιτισμού από το κυλικείο και τις τουαλέτες του Υπουργείου, θεωρούν ότι τους έχει δώσει το ελεύθερο να καταχρώνται τα γραφεία του χώρους του υπουργείου. Χρησιμοποιούν ακόμα και στο χώρο   του 1ου ορόφου  που στεγάζεται και το γραφείο των νομικών συμβούλων και του κ. Κρίτωνα Κοκκινάκη, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των αστυνομικών στις 23 Αυγούστου.

H ηγεσία του Υπουργείου αδιαφορεί και δεν παρεμβαίνει για να σταματήσει η απαράδεκτη εισβολή και παραμονή των αστυνομικών στο χώρο του Υπουργείου, παρά προηγούμενη αναφορά του κ. Κοκκινάκη. Μόνο για την αποτροπή της σύλληψης του παθόντα δικηγόρου παρενέβη κατά τη διάρκεια της ο  διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο συλληφθείς δικηγόρος υπέβαλε μήνυση, με τη δικηγορική αρωγή του συναδέλφου του Θεόδωρου Συμεωνίδη, στην οποία οι αστυνομικοί απάντησαν με νέα μήνυση για «ψευδή καταμήνυση». Μετά ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος.

Και με αυτό το περιστατικό φαίνεται ότι η αστυνομική τρομοκρατία έχει εισβάλει ακόμα και μέσα στα κυβερνητικά κτίρια σε βάρος εργαζόμενων με την πλήρη ανοχή και κάλυψη της κυβέρνησης και των στελεχών της.

ΠΡΙΝ