Η Μέρκελ εκθέτει τα δεξιά σανοφάγα

Η είδηση δεν επιδέχεται αμφισβήτησης αφού κάνει το γύρω του κόσμου και εμείς την αναπαράγουμε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σύμφωνα μ’ αυτή, σε χθεσινή  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας ζητήθηκε από δημοσιογράφο να απαντήσει η Αγγελα Μέρκελ πια θεωρεί ως τη δυσκολότερη στιγμή της 16ετούς θητείας της στην Καγκελαρία.

Η απάντηση της Μέρκελ κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα: «Οταν ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα».

Μια Γερμανίδα ηγέτης δηλαδή θεωρεί την δυσκολότερη στιγμή της πολυκύμαντης πολιτικής της διαδρομής, όταν υπέβαλε στο ντόπιο υπηρετικό πολιτικό προσωπικό των πλουτοκρατών να εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό με την πολιτική των Μνημονίων. (Κουραστικοί θα γίνουμε αν επαναλαμβάνουμε για ποιο λόγο εφαρμόστηκαν αυτές οι πολιτικές και ποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν).

Και ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος, έστω και υποκριτικά, αναφέρει ότι την έχει στιγματίσει που επέβαλε στα λαϊκά στρώματα της Ελλάδας την έσχατη ένδεια, υπάρχουν έλληνες ψηφοφόροι που επέλεξαν να αναλάβει την κυβερνητική εξουσία ένα κόμμα ένα δεξιό κόμμα που τότε χειροκροτούσε την πολιτική για την οποία σήμερα νιώθει, προσχηματικά ίσως, ενοχές η Μέρκελ.

Και μάλιστα το δεξιό εκλογικό σώμα επέλεξε να το εκπροσωπήσει και ένας πολιτικός ο οποίος χωρίς να κρατάει καν τα προσχήματα, την εποχή που το κόμμα του ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση ευχόταν να κρατήσει άτεγκτη στάση το ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα και εκτιμούσε ότι ο Σόιμπλε έπρεπε να είναι πιο σκληρός στις αποφάσεις του όσο αφορά την οικονομική πολιτική που έπρεπε να ακολουθήσει η Ελλάδα. (Αναφερόμαστε προφανώς στον Μπάμπη τον Σουγιά

tsak-giorgis.blogspot.com/