Κάλεσμα σε συνέλευση για τη δική των Γιώργου Καλαϊτζίδη και Νίκου Ματαράγκα

Επιτροπή αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα

Σας καλούμε την Πέμπτη 16/9 στις 7 μμ στο Κηπάκι της Τσαμαδού στα Εξάρχεια σε μια συνέλευση για τη δική των δύο αγωνιστών και μελών του Κοινωνικού Κέντρου Βοξ και του Ρουβίκωνα, Γιώργου Καλαϊτζίδη και Νίκου Ματαράγκα οι οποίοι κατηγορούνται για την εκτέλεση ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016.

Η δίκη έχει οριστεί για τις 13 Οκτώβρη με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο, κατασκευασμένο από τις διωκτικές αρχές και με μάρτυρες κατηγορίας εμπόρους ναρκωτικών που χρόνια τώρα λυμαίνονται την περιοχή των Εξαρχείων στήνοντας πιάτσες ναρκωτικών υπό την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας.

Σκοπός της συνέλευσης είναι η διεξαγωγή ενός ανοιχτού διαλόγου που μπορεί να συμβάλει στην ανταλλαγή και τον εμπλουτισμό σκέψεων και ιδεών, ώστε η αλληλεγγύη στους δύο αγωνιστές να απλωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και βέβαια η διεξοδική ενημέρωση όσον αφορά την υπόθεση, μια υπόθεση που δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την ευρύτερη κατασταλτική εκστρατεία της κυβέρνησης που χτυπά δομές του κινήματος και καταλήψεις, καταπατά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, απειλεί με είσοδο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και οδηγεί σε ένα συνεχές όργιο αστυνομικής βίας σε συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις αλλά και σε βασανισμούς ανθρώπων που αντιστέκονται στη ΓΑΔΑ και τα αστυνομικά τμήματα.

Αυτή η δίκη δεν αφορά μόνο τον Ρουβίκωνα, ούτε είναι υπόθεση αποκλειστικά των Εξαρχείων. Αντιθέτως αφορά όλο το φάσμα του αντικαπιταλιστικού και αντικατασταλτικού κινήματος, συνολικά τον κόσμο του αγώνα και των αντιστάσεων, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, τη νεολαία αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη. Οι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας σύρονται σε μια στημένη για ανθρωποκτονία δίκη, ως ηθικός αυτουργός ο πρώτος και φυσικός ο δεύτερος, και απειλούνται ακόμη και με ισόβια στέρηση της ελευθερίας τους, επειδή έπραξαν και πράττουν τα αυτονόητα. Επειδή υπερασπίζονται το δημόσιο χώρο των Εξαρχείων από τη δυστοπία που οι μαφίες των ναρκωτικών επιχειρούν να επιβάλουν, αλλά και επειδή ενοχλούν με τη συνολικότερη δράση τους στα πλαίσια των κοινωνικών αγώνων.

Να μην επιτρέψουμε στο κράτος να κατασκευάζει κατηγορητήρια, να ρίχνει με το έτσι θέλω στη φυλακή αγωνιστές. Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση, σε αυτές τις σκανδαλώδεις πρακτικές που μας γυρνούν στις σκοτεινές εποχές της πλήρους κρατικής αυθαιρεσίας και εκδικητικότητας, της καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου. Αυτό είναι για εμάς το βασικό διακύβευμα αυτής της δίκης.

Σας καλούμε λοιπόν  την Πέμπτη 16/9 στις 7 το απόγευμα ώστε να συζητήσουμε πάνω σε έναν κοινό βηματισμό για την υπεράσπιση του Γιώργου Καλαϊτζίδη και Νίκου Ματαράγκα, σε μια μάχη που πρέπει να καταλήξει στην ήττα αυτής της κρατικής μεθόδευσης και στην αθώωση και νίκη των  δύο αγωνιστών, που θα είναι μια νίκη όλων μας, μια νίκη που αφορά όλη την κοινωνία.

Επιτροπή αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα