Του Κούλουγλου το ανάγνωσμα

Του Γ. Γ.
Ισως μόνο ένα παραπολιτικό σχόλιο θα άξιζε να χαραμίσεις για να σχολιάσεις τα όσα έρχονται στην επιφάνεια για την εσωτερική λειτουργεί των αστικών κομμάτων με αφορμή τα όσα παρακολουθούμε με την περίπτωση του Στέλιου Κούλουγλου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει την άποψη ότι υπήρξε ισοπαλία ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα στις εμφανίσεις τους στη ΔΕΘ, για να δεχθεί πυρ ομαδόν από τους συντρόφους του.
Σκιτσογράφος της ιστοσελίδας του (την διευθύνει άτυπα) θεωρεί ότι στήνονται γκιλοτίνες για όποιον έχει διαφορετική άποψη μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Παύλος Πολάκης αποδέχεται ότι βρίσκεται σε έναν πολιτικό σχηματισμό συστεγαζόμενος με άτομο το οποίο ενδεχομένως «ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός εκ προσωπικοτήτων υπαγορευμένος από διάφορα κέντρα». 

Το μπούλινγκ της Κουμουνδούρους προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έφερε αποτελέσματα με τον Κούλογλου να εκτιμάει ότι το ευρωβουλευτιλίκη και οι αποδοχές του κινδυνεύουν να έχουν ημερομηνία λήγεις και να προβαίνει σε μια στρογγυλεμένη «δήλωση μετάνοιας». 

 «Ενδεχομένως άστοχη η διατύπωσή μου» δηλώνει ο Συριζαίος ευρωβουλευτής στην «Αυγή» και ξεκαθαρίζει: «σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος», που θα ΄λεγε κι ο ποιητής 

Δυο παρατηρήσεις μόνο

Οταν ο Στέλιος Κούλογλου είχε την διεύθυνση της ιστοσελίδες υπήρχαν απανωτές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους.

«Tvxs.gr: Εκμετάλλευση χωρίς σύνορα», ήταν ο τίτλος προκήρυξης που μοιραζόταν, όπου αναφερόταν: στο κάτεργο tvxs αυτές είναι οι εργασιακές συνθήκες: ελάχιστοι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι, οι υπόλοιποι «μαύροι», «μπλοκάκηδες», σε «πρακτική άσκηση» ή «εθελοντές».

Και κάτι τελευταίο για τον Στέλιο Κούλογλου για να δούμε την ποιότητα των ατόμων στα οποία έδωσε πολιτική στέγη και πλουσιοπάροχα αμειβόμενα πόστα ο ΣΥΡΙΖΑ: Οπως γράφει ο «Ριζοσπάστης»: «Θήτευσε, για χρόνια στην κρατική, δημόσια τηλεόραση που, στα πλαίσια του συστήματος, έχει αναλάβει σαφή ρόλο, σε ό,τι αφορά την αντικομμουνιστική εκστρατεία, μέσα από το ξαναγράψιμο της Iστορίας και την εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό». Το ίδιο έντυπο αναφέρει επίσης ότι «Ευρωπαϊκή Ενωση και Πανεπιστήμιο Χάγκεν βράβευσαν τον Κούλογλου και τις αντικομμουνιστικές επιδόσεις του!». 

tsak-giorgis.blogspot.com/