«Ενθαρρύνει» τις γιορτές μίσους των ακροδεξιών στο Γράμμο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος

Στις 31 Αυγούστου γράφαμε ότι οι «βρικόλακες» της ακροδεξιάς – από τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο μέχρι τους Ναζί της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη – αντάμωσαν στο Γράμμο σε άλλη μια εκδήλωση μίσους που διοργάνωσαν ενώσεις απόστρατων (η περίφημη ΕΑΑΣ) και μια σειρά ακροδεξιές-φασιστικές-φιλοβασιλικές οργανώσεις.

Το όλο θέαμα, με τους Μπογδάνους, τους Τζήμερους, τους βασιλοχουντικούς και τους Κασιδιάρηδες παραταγμένους, θα ήταν γελοίο και γραφικό, αν δεν τύχαινε της στήριξης της Ελληνικής κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι, πριν ένα χρόνο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η κυβέρνηση, παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί η παρουσία εκπροσώπου της, και συγκεκριμένα του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να μην συμμετέχει στην φασιστοσύναξη του Γράμμου. Φέτος, η ΝΔ εκπροσωπήθηκε από τον Μπογδάνο.

«Κάλυψη» όμως στην σύναξη του ακροδεξιού συρφετού φρόντισε να δώσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Παραθέτουμε αυτολεξεί από την απάντηση του Υπουργού:

«…στις ως άνω εκδηλώσεις δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία και τηρήθηκε απολύτως η δημόσια τάξη. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες εθνικής συμφιλίωσης και θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που γίνονται από όλες τις πλευρές, αποτελούν εορτές μνήμης, περισυλλογής,μακριά από αισθήματα μίσους και έχουν σκοπό την αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών καταστάσεων» (διαβάστε ΕΔΩ).

Ώστε, σύμφωνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τα εγκληματικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής, οι εκπρόσωποι του κόμματος Κασιδιάρη και τα κάθε λογής ναζιστοειδή που βρέθηκαν στο Γράμμο δεν αποτελούν «ακραία στοιχεία». Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, υπενθυμίζουμε ποιοί παρεβρέθησαν στο «μνημόσυνο» μίσους και κατέθεσαν στεφάνι:

Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Αντώνης Μυλωνάκης, βουλευτής Ελληνικής Λύσης
Θάνος Τζήμερος, Δημιουργία Ξανά
Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος Νέας Δεξιάς
Μανώλης Αγγελάκας πρώην ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Γεώργιος Επιτήδειος, πρώην Ευρωβουλευτής Χρυσής Αυγής
Βασιλόφρονες νομού Καστοριάς
Βασιλική Ένωση Ελλάδος
Εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη ( κατέθεσε στέφανο και στον Γράμμο)
Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή

ΑΤΕΧΝΩΣ