Της χριστεμπορίας το ανάγνωσμα

Ιδέα δεν έχουμε για το τί συμβαίνει με το παπαδίστικο μαγαζί που διευθύνει στην Αμερική ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδορόρος.

Αναγνώστης μας όμως ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ σε ένα μακροσκελές ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε μας γράφει ότι έχει προκληθεί σάλος στην ομογένεια, από τις ενέργειες αυτού του παπά ο οποίος έχει βάλει στόχο να γίνεις χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Συγκεκριμένα έχοντας την συμπαράσταση της Ρωσίας και με την βοήθεια της Τουρκίας προσπαθεί να διαδεχθεί, ο Ελπιδοφόρος, στον «πατριαρχικό θρόνο» τον Βαρθολομαίο.

Γι΄ αυτό, σύμφωνα με τον αναγνώστη μας, πριν δυο μέρες έκανε «τεμενάδες» στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και την σύζυγο του, όταν είχαν επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια του «Τουρκικού Σπιτιού». 

Ο επιστολογράφος μας μας στέλνει ένα κείμενο της ιστοσελίδα «Καλάμι¨ στο οποίο σημειώνεται ότι:

 «Είναι γεγονός ότι η Αρχιεπισκοπή μας στην Αμερική, έχει εκτροχιαστεί επί πατριαρχίας Βαρθολομαίου, με σχεδόν μηδενική ιεραποστολική, κοινωνική, φιλανθρωπική, εκπαιδευτική προσφορά κι έχει καταντήσει »λέσχη» ολίγων »αρχόντων». ‘Επαψε να είναι Εκκλησία και μετατράπηκε σε »εμπορική επιχείρηση», έχοντας μία και μόνη αποστολή, έναν στόχο: Το χρήμα των Ελλήνων στις ΗΠΑ». …

Πριν λίγους μήνες, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος (και η »σύνοδος» αργόσχολων μητροπολιτών του), με εισήγηση- πρόταση του αρχιεπ. ΗΠΑ Ελπιδοφόρου, »κατάργησε» αυθαίρετα το καταστατικό της »Αρχιεπισκοπής Αμερικής». Γιά να φιαχτεί ένα νέο και… σύγχρονο. Αποφάσισε και διέταξε. … Ο αρχιεπίσκοπος, ούτε τολμά να βάλει στην »Επιτροπή» Ομογενείς με γνώση-κατάρτιση, φοβούμενος το αυτονόητο: ‘Οτι θα αποκαλυφθούν τα πονηρά σχέδιά του και »θα γίνει ρόμπα». Γι’ αυτό προτιμά μόνο »ημέτερα, υπάκουα ανθρωπάκια».

Και καλά θα κάνει ο κουτοπόνηρος Ελπιδοφόρος, να ξεκαθαρίσει δημόσια και χωρίς »αστερίσκους»: Η περιουσία της Αρχιεπισκοπής (ΗΠΑ), δηλ. εκκλησίες, κοινοτικά κέντρα, σχολεία, οικόπεδα κλπ, ΠΟΥ θα ανήκουν με το νέο καταστατικό; Στο τουρκικό ‘Ιδρυμα της διαχρονικής »αρπαχτής» στην Κων/πολη με το όνομα »Πατριαρχείο» ή στον Ελληνισμό Αμερικής, που τα έχτισε, τα δημιούργησε και τα συντηρεί;;; 

Προφανώς πέρα από την χρυσοφόρα χριστεμπορία δεν μπορεί να ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει μ αυτές τις παπαδίστικές ίντριγκες. 

tsak-giorgis.blogspot.com/