Νέα στοιχεία για τη χρυσαυγίτικη επίθεση στη Σταυρούπολη

Ο ίδιος μετά το πέρας του «ανδραγαθήματος» επιβιβάστηκε σε μηχανή 125cc κι έγινε καπνός. Στην ίδια επίθεση έλαβαν μέρος κι άλλα «μπουμπούκια» της οργάνωσης, από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Το χρυσαυγίτικο αποτύπωμα της εφόδου φαίνεται κι από τα συχαρίκια που έσπευσε να δώσει στους πρωταγωνιστές της η ίδια η Χρυσή Αυγή στα σόσιαλ μίντια.

Οσο για τον εξοπλισμό με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση, αυτός φαίνεται να μπήκε από την πίσω πόρτα του σχολείου, δημιουργώντας εύλογες απορίες για την άνεση με την οποία οι φασίστες κατά τα φαινόμενα χρησιμοποιούν ως άνδρο τους το σχολικό κτίριο.

Χαρακτηριστική είναι βέβαια και η άνεση με την οποία έδρασαν γενικότερα ανενόχλητοι, την ώρα που στο όχι μακρινό παρελθόν επανειλημμένα μαθητές σε απολύτως ειρηνικές κινητοποιήσεις για τα αιτήματά τους, βρίσκονταν αντιμέτωποι με προσαγωγές, ακόμα και συλλήψεις, για να μη θυμηθούμε τα αλήστου μνήμης μαθητοδικεία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μαρτυρία μαθήτριας από το σχολείο, που δείχνει το προμελετημένο της ενέδρας, καθώς οι φασίστες του σχολείου είχαν ξαναεπιτεθεί στη διάρκεια διανομής φυλλαδίων από φοιτητές:

«Οι φοιτητές ήταν από έξω γιατί πριν λίγες ημέρες, ενώ μοίραζαν φυλλάδια, χτυπήθηκαν κάποια άτομα. Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω, έβαλαν κουκούλες, βγήκαν έξω και αρχίσαν να μαχαιρώνουν, να χτυπάνε κόσμο άσχημα. Επρεπε να έχουν φύγει εδώ και καιρό από το σχολείο. Θα μπορούσαμε να είχαμε χτυπήσει πολλά παιδιά από το σχολείο. Δύο άτομα συγκεκριμένα είχαν στο κεφάλι τους αίματα από το ξύλο».

Την ίδια ώρα, κι ενώ ΝΔ και Κινάλ ως αυτή την ώρα δεν έχουν βγάλει λέξη για το περιστατικό, ο περιφερειακός Διευθυντής Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Θωμάς Μπαχαράκης διείδε στα χρυσαυγίτικα αίσχη την ανάγκη:

«Να δούμε αν υπάρχουν μέσα στη σχολική κοινότητα εστίες πρόκλησης επεισοδίων» (!),

έτσι γενικά κι αόριστα, σε στιλ καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

Απέναντι σε όλο αυτό το φαιό πέπλο που προσπαθούν οι νεοναζί να επιβάλλουν σε σχολεία όπου νομίζουν πως έχουν επιρροή, θα τη δώσουν οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά και συνολικά ο λαός της περιοχής, με το σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη στις 18.30.

Με πληροφορίες από ΕφΣυν και Ανθή Βασιλείου

 Κατιούσα