Ποιοι είναι οι διαχειριστές του ελληνόφωνου facebook;

Είναι από τις φορές που έρχεσαι σε απίστευτη αμηχανία. Λαμβάνεις δηλαδή μια πληροφορία από «αξιόπιστη πηγή» που θα έγραφαν και οι «έγκυροι» δημοσιογράφοι, αλλά μην έχοντας την δυνατότητα να την διασταυρώσεις και να παραθέσεις στοιχεία που να την τεκμηριώνουν, αναγκάζεσαι να την αποσιωπήσεις.

Η μόνη εναλλακτική λύση είναι να θέσεις κάποια ερωτηματικά που προφανώς θα μείνουν αναπάντητα. Εστω κι έτσι όμως θέλουμε να απευθύνουμε κάποιες απορίες, χωρίς να αναμένουμε απάντηση.

Θα μπορούσε να μας πει κάποιος «αρμόδιος» ποιοι είναι οι διαχειριστές του ελληνόφωνου facebook; Τα ονόματά τους, πόσο αμείβονται και μια ποια κριτήρια επιλέχθηκαν να κάνουν «τον έλεγχο περιεχομένου όπως άρθρα, βίντεο και εικόνες που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα».

Δεν νομίζουμε ότι ζητάμε να πληροφορηθούμε κάποιο «κρατικό μυστικό» και θεωρούμε ότι είναι φυσικό να μάθουμε ποια είναι τα άτομα που διαχειρίζονται ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης του οποίου είμαστε χρήστες εμείς, όπως και εκατομμύρια συμπολίτες μας. Ρωτάμε δηλαδή να πληροφορηθούμε ποια είναι τα άτομα που αξιολογούν τί είναι επιτρεπτό να δημοσιεύουμε σ’ αυτό το μέσον και τί όχι.

Οχι απλώς έχουμε την αίσθηση αλλά είμαστε σίγουροι ότι αν δημοσιευτούν τα ονόματα των διαχειριστών του ελληνικού facebook και πώς βρέθηκαν σ’ αυτή την θέση στου Μεγάρου Μαξίμου θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος πονοκέφαλος καθώς και σε κάποια γαλάζια τρολ του twitter.

tsak-giorgis.blogspot.com/