Ανοιχτά καλέσματα αλληλεγγύης στους Καλαϊτζίδη & Ματαράγκα

Ανοιχτά καλέσματα αλληλεγγύης στους Καλαϊτζίδη & Ματαράγκα

Ανοιχτά καλέσματα αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα.

Συλλογή υπογραφών μέσω ανοιχτών καλεσμάτων αλληλεγγύης, πραγματοποιείται για την υπόθεση των συντρόφων Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα, που δικάζονται στις 13 Οκτωβρίου με μια αίολη δικογραφία.

Όσοι/ες επιθυμούν να υπογράψουν, μπορούν να το κάνουν σε αυτό το link (https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/ellenika_dikasteria_alleleggue_stous_g_kalaitzide_kai_n_mataragka_e_kratike_skeuoria_tha_katarreusei/?eInjyhb&utm_source=sharetools&utm_medium=email&utm_campaign=petition-1323053-alleleggue_stous_g_kalaitzide_kai_n_mataragka_e_kratike_skeuoria_tha_katarreusei&utm_term=Injyhb%2Bel&fbclid=IwAR13Qr9ealQ0PiQLWKOA_zoN7cLQwkkBTeR5YscrjCc2XLkKyvjf2ygFDsw), ενώ εδώ (https://www.facebook.com/Epitropi.Allileggyis2021/photos/a.112722637757613/129047309458479) συλλέγονται υπογραφές από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου (μουσικούς, συγκροτήματα, ηθοποιούς, σκηνοθέτες κ.ά.).

Υπενθυμίζουμε το κείμενο που έχει δημοσιοποιηθεί από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα για την υπόθεση:

“Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 εκτελείται στα Εξάρχεια ένας έμπορος ναρκωτικών. Την ευθύνη της εκτέλεσης αναλαμβάνει η οργάνωση «Ένοπλες ομάδες πολιτοφυλακής» και σε κείμενο που αναρτούν τονίζουν τη βίαιη, αψυχολόγητη και επικίνδυνη συμπεριφορά του στα Εξάρχεια προς συντρόφους και κατοίκους.

Τον Μάρτιο του 2020, η 2η τακτική ανακρίτρια κατόπιν αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού που συγκέντρωσε το τμήμα ανθρωποκτονιών μετά από 4 ολόκληρα χρόνια, αποφασίζει να καλέσει σε απολογία τον Γιώργο Καλαϊτζίδη και τον Νίκο Ματαράγκα για ηθική και φυσική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, αντίστοιχα.

Τον Ιούνιο του 2020, περνώντας από το γραφείο του ανακριτή οι δύο σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι χωρίς καν εγγύηση και όλα έδειχναν ότι η υπόθεση, ορθά, θα πάει στο αρχείο. Όμως το κράτος και οι μηχανισμοί καταστολής, τον Απρίλιο του 2021 και παρά την διάτρητη δικογραφία, οδηγούν τους συντρόφους σε δίκη η οποία θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Η μεθόδευση αυτή από πλευράς του κράτους έχει ως στόχο την ομηρία των δύο συντρόφων, αλλά και την πολιτική και φυσική εξόντωσή τους, μιας και απειλούνται ακόμη και με ισόβια.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική πρόκληση που δεν έχει υπάρξει παρόμοια τα τελευταία 40 χρόνια.

Με αυτό μας το κείμενο, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους από το κράτος αγωνιστές Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα και απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων. Καλούμε επίσης όλους και όλες στη δίκη την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στο εφετείο Αθηνών, Δέγλερη 4 στις 9 το πρωί.

Ενάντια στις μεθοδεύσεις και την στοχοποίηση

Κανένας μόνος στα χέρια του κράτους”

Ανοιχτά καλέσματα αλληλεγγύης

 Επιτροπή αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα