Νέες απειλές από το υπουργείο Παιδείας

Νέα εγκύκλιο έστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας, B/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Κόπτσης, «ενημερώνοντας» για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που έβγαλε παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από κάθε διαδικασία επιστροφής στον επιθεωρητισμό («αξιολόγηση»), μετά από κατεπείγουσα αγωγή της Κεραμέως.

Η εγκύκλιος δίνει σιωπηρή παράταση στην υλοποίηση των διαδικασιών της αξιολόγησης, χωρίς να δίνεται καταληκτική ημερομηνία, για να αποφευχθεί το νέο φιάσκο.

Το υπουργείο Παιδείας παριστάνει τον θριαμβευτή και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι όλα τέλειωσαν με την απόφαση του Πρωτοδικείου, ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αντίδρασης των εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να αναρτήσουν επιτέλους στη διαδικτυακή πλατφόρμα του ΙΕΠ την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου (της προηγούμενης σχολικής χρονιάς) και τον προγραμματισμό της νέας: «Η εφαρμογή του Ι.Ε.Π. ‘’Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων’’, στην οποία υποβάλλονται ηλεκτρονικά η συνοπτική έκθεση αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και ο συλλογικός προγραμματισμός, παραμένει ανοικτή προκειμένου να υλοποιηθούν οι διαδικασίες που ορίζονται στην υπό στοιχεία 108906/ΓΔ4/10.09.2021 ‘’Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων’’ υπουργική απόφαση (Β ́4189)».

Και αυτές οι μεθοδεύσεις κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας θα πέσουν στο κενό. Η άσκηση διοίκησης με το κνούτο έχει αποδειχθεί ότι είναι ατελέσφορη, ότι περισσότερο πεισμώνει και γιγαντώνει τις αντιστάσεις, παρά υποτάσσει. Αυτό τουλάχιστον έχει δείξει η Ιστορία, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς αγώνες.

Από τη μεριά τους ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ανακοινώνουν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου και ότι συνεχίζουν την απεργία-αποχή, καθώς «είναι επιτρεπτή η συνέχιση της απεργίας αποχής έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από το Εφετείο, επί της υπ’ αρ. 534/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αφού η εκδοθείσα απόφαση δεν κηρύχθηκε ούτε άλλωστε θα μπορούσε να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή» (γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ Μαρίας Μαγδαληνής Τσίπρα).

Η ΟΛΜΕ επίσης με επιστολή της ζητά «από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να κηρύξει άμεσα απεργία-αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α. ‘’Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων’’», «προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των απεργών εκπαιδευτικών ώστε να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή (αφού είναι επιτρεπτή η συνέχιση της απεργίας έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από το Εφετείο)».

Προγραμματίζονται δε και νέα συλλαλητήρια, μετά από αυτό της 1ης Οκτώβρη, που χτυπήθηκε απροκάλυπτα με ΜΑΤ, χημικά και αύρες, δείγμα και αυτό του πανικού κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας.

κοντρα