Βραζιλία: Ένα ναζιστικό “μουσείο” εντόπισε η αστυνομία στο σπίτι ενός ύποπτου βιαστή ανηλίκων

Η αστυνομία στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατέσχεσε έναν «θησαυρό» ναζιστικών αναμνηστικών και όπλων, αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ, από το σπίτι ενός Βραζιλιάνου που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου.

Οι αστυνομικοί που έκαναν την έρευνα βρήκαν περισσότερα από 1.000 αντικείμενα στο σπίτι του 58χρονου υπόπτου. Μεταξύ άλλων υπήρχαν ναζιστικές στολές, περιοδικά, πίνακες ζωγραφικής, ναζιστικά εμβλήματα, φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ, σημαίες και μετάλλια του Τρίτου Ράιχ. Βρήκαν επίσης όπλα και πυρομαχικά της εποχής εκείνης

Οι αστυνομικοί είχαν πάει στο σπίτι για να επιδώσουν ένταλμα σύλληψης στον μη κατονομαζόμενο ύποπτο ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου και για κακοποίηση άλλων παιδιών στο συγκρότημα κατοικιών όπου διέμενε, στο δυτικό Ρίο. Ο 58χρονος κατηγορείται επίσης για παράνομη οπλοκατοχή και φυλετικές διακρίσεις.

«Είναι ένας έξυπνος, ευφραδής άνθρωπος, όμως ταυτόχρονα είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος, είναι ομοφοβικός, είναι παιδεραστής και λέει ότι κυνηγάει τους ομοφυλόφιλους», είπε στο πρακτορείο Reuters ο Λούις Άρμοντ, ο επικεφαλής της έρευνας. «Εγώ δεν είμαι γιατρός, αλλά μου φαίνεται ότι είναι παράφρων ψυχοπαθής», πρόσθεσε.

Ο Άρμοντ εξήγησε ότι ο ύποπτος προέρχεται από μια εύπορη οικογένεια επενδυτών και πιθανότατα χρησιμοποίησε την κληρονομιά του για να φτιάξει τη συλλογή του. Όπως είπε, μια στολή υψηλόβαθμου στελέχους των Ναζί μπορεί να κοστίζει ακόμη και 250.000 ευρώ

Οι αρχές ερευνούν τυχόν διασυνδέσεις του υπόπτου με ναζιστικές και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις.

Ο Άρμοντ είπε ότι θα χρειαστεί να βρεθεί ένα μουσείο για να παραλάβει τη συλλογή. «Είναι κάτι το εντελώς ασυνήθιστο και σοκαριστικό», σχολίασε.

ΑΤΕΧΝΩΣ